Piata globala de carne de pasare devine tot mai dinamica

Piata globala de carne de pasare devine tot mai dinamica


China se confrunta cu un deficit de proteine creat de situatia pestei porcine africane din tara, astfel ca apeleaza la importuri de carne de pui din SUA sau Chile. Piata de carne de pasare la nivel global este tot mai dinamica, iar SUA si Brazilia vor ajunge sa concureze pe o zona importanta cum e cea din Indonezia.

Iata cateva dintre subiectele prezentate saptamana aceasta de colegii de la euromeatnews.com.

 

Ucraina a exportat cu 23% mai multa carne de pasare.

In perioada ianuarie-octombrie 2019, exporturile de carne de pasare ale Ucrainei au crescut cu 23%, potrivit Serviciul Fiscal de Stat. Valoarea totala a exporturilor a fost de 480 de milioane de dolari, o crestere de 12,8%.

 

China ridica restrictiile la importurile de carne de pasare din SUA.

China a facut un pas inapoi in razboiul comercial cu SUA si a anuntat ca ridica toate restrictiile la importurile de carne de pasare din SUA. Interdictia a fost lansata in urma cu mai bine de 4 ani dupa ce in 2013 si 2014 au aparut focare de gripa aviara in unele parti ale Statelor Unite.

 

SUA si Brazilia isi vor disputa piata de carne de pasare din Indonezia.

Unii dintre cei mai mari producatori mondiali de carne de pasare, Statele Unite ale Americii si Brazilia, vor concura pe piata din Indonezia pentru a raspunde cererii in crestere de produse din carne de pui si oua, avertizeaza Bungaran Saragih, profesor la Universitatea de Agricultura din Bogor. Cererea de pe piata interna este de asteptat sa creasca rapid in urmatoarele decenii, deoarece populatia tarii poate ajunge la 318 milioane de persoane in 2045.

 

Exporturile de carne de pasare din Chile au crescut cu 20%.

Chile a crescut exporturile de carne de pasare cu 20% in primele trei trimestre ale anului, ajungand la un volum de 102.000 tone in valoare de 292,5 milioane de dolari. China (25%) si SUA (24%) sunt principalele piete pentru carnea de pasare din Chile, urmate de Mexic (11%), Puerto Rico (11%), Regatul Unit (9%), Germania (6%), Olanda (4) %) si Peru (2%). Cresterea exporturilor a fost determinata in principal de cererea continua din China, care se confrunta cu un deficit de proteine creat de situatia pestei porcine africane din tara.

 

Pe site-ul euromeatnews.com vei gasi zilnic cele mai noi informatii din industria carnii la nivel mondial.



Poti fi interesat si de