Pesta porcina africana se extinde in China

Pesta porcina africana se extinde in China


Un mare numar de porci mor din cauza pestei porcine africane in Sichuan, principala provincie din China unde se cresc vieri, sustin fermierii si analistii, sporind temerile ca boala s-ar putea extinde in alte zone si ar incetini redresarea productiei, transmite Reuters.

China s-a confruntat in perioada 2018 - 2019 cu o epidemie de pesta porcina africana, care a provocat o scadere de aproape 50% a efectivelor de porci, ceea ce dus la majorarea importurilor si la o crestere record a preturilor pentru carnea favorita in statul asiatic. Dar anul acesta au aparut noi focare in nordul tarii si circula mai multe tulpini ale virusului.

 

Provincia Sichuan din sud-vestul tarii, care anul trecut a produs 48,5 milioane de porci pentru sacrificare, aproximativ 9% din totalul de la nivelul Chinei, se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de pesta porcina africana. Obiectivul in acest an al provinciei este sa ajunga la 58 milioane de porci pentru sacrificare.

 

'Ce se intampla acum in Sichuan este destul de serios', a apreciat Xiao Lin, analist la fondul de investitii Win & Fun din Shenzhen. Acesta a explicat ca cei mai afectati sunt micii fermieri care au relaxat masurile de prevenire pentru a reduce costurile, in urma scaderii preturilor.

 

Xiao a estimat pierderile la aproximativ 10% - 15% din efectivele de porcine. Oficialii Departamentul Agriculturii din provincia Sichuan nu au raspuns solicitarilor Reuters de a comenta situatia. China este cel mai mare consumator mondial de carne de porc.Poti fi interesat si de