Pesta porcina africana la Hong Kong. 6.000 de porci vor fi sacrificati

Pesta porcina africana la Hong Kong. 6.000 de porci vor fi sacrificati


Virusul pestei porcine africane, pentru care nu exista in prezent un vaccin, a fost depistat pentru prima data in Hong Kong, China, in probele prelevate de la o carcasa importata. 6.000 de porci vor fi sacrificati dupa depistarea acestui caz de pesta porcina africana.

Sophia Chan, secretarul de stat pentru Sanatate si Alimentatie din Hong Kong, a declarat ca virusul a fost identificat intr-o carcasa provenita de la un porc importat din provincia Guangdong, din China continentala, acolo unde numarul focarelor a crescut foarte mult in ultimele luni.

 

Carnea de porc este alimentul de baza din China, iar pretul si disponibilitatea acesteia sunt considerate o chestiune de interes national. Scaderea ofertei de pe piata a dus la cresterea cererii de carne de porc din import, de la producatorii din SUA, cu care China se afla intr-un razboi comercial.

 

Operatiunile la abatorul Sheung Shui, unde a fost identificat virusul, au fost suspendate pana la finalizarea lucrarilor de dezinfectie, a spus secretarul de stat.  Potrivit theguardian.com, la fermele de porci din zona, dar si la abatoare si mistretii din provincial chineza a fost instituit un sistem de supraveghere a pestei porcine africane. "Vom spori supravegherea si testarea porcilor si, in prezent, colectam probe de la porci cu simptome de infestare cu virusul PPA", a mai spus Sophia Chan

 

Preocuparile legate de raspandirea pestei porcine africane in Statele Unite au determinat recent organizatorii World Pork Expo, programata pentru luna iunie in statul Iowa, sa anuleze evenimentul. In incercarea de a preveni raspandirea PPA, Danemarca a ridicat un gard de 70 km de-a lungul granitei germane, incercand sa tina, in acest fel, departe mistretii care ar putea pune in pericol industria carnii de porc din aceasta zona. Rusia a fost lovita si ea puternic de virusul pestei porcine africane, existand chiar speculatii potrivit carora focarele din China ar fi avut ca sursa de contaminare tocmai Rusia.Poti fi interesat si de