Penny a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 5,39 miliarde de lei

Penny a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 5,39 miliarde de lei


Penny Romania a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 5,39 miliarde de lei, in crestere cu 14% raportat la 2020.

Anul trecut, numarul consumatorilor care au trecut pragul magazinelor Penny a crescut cu 9,18%. Compania a inregistrat un profit net de 123 milioane de lei, in crestere cu 44,8% comparativ cu anul anterior.

 

In ceea ce priveste planurile de viitor, Penny Romania isi propune sa investeasca 5,128 miliarde de lei pana in 2029, in principal prin extinderea retelei sale pana la un total de 619 magazine si 6 centre logistice. Anul acesta, Penny va deschide 30 de magazine noi in tara si va finaliza procesul de remodelare demarat in 2020.

 

In 2021, Penny Romania a investit 542 milioane de lei in modernizarea si extinderea retelei de magazine si construirea unui nou centru logistic in Filiasi, judetul Dolj. Mai mult, compania a deschis 25 de magazine in noul format si a incheiat anul cu un total de 301 de magazine.

 

"2021 a fost un an al reusitelor, am depasit primul miliard de euro si 300 de magazine, am ajuns la 4 centre logistice si, din nou, pentru al saptelea an la rand, am inregistrat cea mai mare crestere din grup. De asemenea, a fost si un an in care a fost din nou nevoie sa ne adaptam, sa fim flexibili si sa ramanem optimisti si cu dorinta de a ne duce la capat planurile curajoase. Succesul Penny porneste de la oameni, iar rezultatele cu care am incheiat anul se datoreaza acestei echipe", a declarat Daniel Gross, CEO Penny Romania.

 

Penny a intrat pe piata din Romania in anul 2005 cu o politica de achizitii axata pe sortimente de la producatori regionali si colaborari cu producatori locali. In prezent, Penny sprijina producatorii locali si incheie parteneriate pe termen lung cu acestia, astfel incat, in urmatorii doi ani, 60% din sortiment sa aiba ingredientul principal fabricat si procesat in Romania. Penny face parte din grupul german Rewe.Poti fi interesat si de