PROFI a vandut anul trecut cu 20% mai multa carne de porc

PROFI a vandut anul trecut cu 20% mai multa carne de porc


Carnea de porc a fost si in 2018 unul dintre sortimentele de carne cele mai bine vandute in magazinele PROFI din tara. In acelasi timp, se observa un interes crescut pentru specialitatile din carne de curcan, rata sau vita, pui cu crestere lenta si peste, potrivit reprezentantilor companiei.

„Chiar daca exista mici variatii de consum in ultimii ani, la nivel national, consumul de carne de porc este inca peste consumul de carne de pui, aspect care se regaseste si in magazinele PROFI. De asemenea, a aparut un interes crescut pentru achizitia de alte sortimente de carne decat cele clasice, si anume pentru pui cu crestere lenta, vita, peste, curcan, rata, oaie, precum si specialitati de nisa. Desi clientii sunt interesati de carnea romaneasca, pretul este inca un factor important de decizie in momentul achizitiei, care incetineste cresterea volumelor din surse locale sau tip free-range?, a declarat Dragos Piscociu, manager achizitii PROFI.

 

Toate categoriile de carne au inregistrat cresteri in anul 2018, comparativ cu 2017. Astfel, romanii au cumparat anul trecut cu 20% mai multa carne de porc din magazinele PROFI. Aceeasi crestere a avut-o si categoria de mezeluri ambalate si vrac. Vanzarile la carnea de pasare au crescut cu 7,6%, iar la semipreparate (mici, carnati, carne tocata) cu 16%. Cea mai mare crestere, de 46 de procente, s-a inregistrat la peste, carne de curcan, de vita, carne de rata si altele.

 

Articolul complet despre evolutia vanzarilor de carne si preparate din carne din magazinele PROFI poate fi citit in editia 66 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

 



Poti fi interesat si de