Nutritionistii explica de ce este important sa citim etichetele alimentelor
Luni, 14 Decembrie 2020
Luni, 14 Decembrie 2020
Cori Gramescu, coach de lifestyle si nutritie si fondator yummdiet.com ne invata la ce trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam un produs alimentar.
„De multe ori privim vizita la supermarket ca pe o experienta tentanta sau chiar periculoasa pentru dieta, insa daca respectam cateva reguli simple nu avem niciun motiv sa ne batem capul cu asta. Pentru un stil de viata sanatos este important ca majoritatea alegerilor alimentare sa provina din alimente integrale, neprelucrate: legume, fructe, leguminoase, fasole, peste salbatic, carne provenita de la animale crescute la sol sau chiar organica daca avem ocazia, oua, produse lactate si cereale integrale. Primul sfat pe care il dau mereu clientilor mei este sa se duca la cumparaturi cu o lista bine stabilita de acasa. O organizare buna ne da siguranta ca nu vom achizitiona alimente din impuls si nu ne vom abate de la principiile noastre alimentare. Acesta este si motivul pentru care pentru a usura munca clientilor mei in cadrul platformei de diete yummdiet.com am dezvoltat o sectiune care cuprinde o lista de cumparaturi cu toate alimentele si gramajul necesar pentru o saptamana a meniului personalizat generat.”, a explicat Cori Gramescu, coach de lifestyle si nutritie.
Cori Garmescu ne sfatuieste ca atunci cand cumparam alimente procesate si ambalate sa citim intotdeauna eticheta mica de pe spatele produsului si sa acordam atentie la 5 aspecte:
„Ingredientele sunt listate in functie de cantitatea lor din reteta, asa ca uitati-va intotdeauna cu atentie la primele 3-5 ingrediente. Apoi aruncati o privire la lungimea listei de ingrediente. Cu cat un aliment este mai prelucrat, cu atat este mai lunga lista de ingrediente. Daca primele 3-5 ingrediente sunt unele problematice pentru dieta pe care o urmati, de exemplu zahar si alternative, grasimi, faina, gluten, sau suna ca o lectie de chimie, nu cumparati produsul”, explica coach-ul de lifestyle si nutritie, Cori Gramescu.
De asemenea, Cori ne spune ca un alt aspect important prin care putem evalua calitatea nutritionala a unui produs este dimensiunea portiei de servire trecuta pe eticheta. „Majoritatea produselor alimentare nesanatoase sunt listate cu o portie ridicol de mica, ceea ce ne da de multe ori impresia ca aceste alimente nu sunt atat de nesanatoase si bogate in calorii si drept urmare ne fac sa mancam cantitati mari. De exemplu, portia de servire in cazul chipsurilor este de 25 de grame sau de 12 chipsuri, ori nimeni nu mananca doar 12 chipsuri vreodata”.
Conform coach-ului de lifestyle si nutritie, Cori Gramescu, atunci cand mergem la cumparaturi ar trebui sa cautam produsele care contin intre 3 si 10 grame de grasime pentru 100 grame de produs. In ceea ce priveste grasimile saturate, alimentele care ar trebui consumate ar trebui sa contina intre 1 si 3,5 grame de grasimi saturate pentru 100 grame de produs.
Un produs care contine mai mult de 22 de grame de zahar sau indulcitori calorici pentru 100 grame produs are un continut ridicat de zaharuri, iar daca contine mai putin de 5 grame de zahar are un continut scazut de zahar. „Alegeti produse care contin mai putin de 12 grame de zahar daca sunteti interesat sa slabiti, mentinand in acelasi timp un deficit caloric usor”, ne sfatuieste Cori Gramescu, fondator yummdiet.com.
„Un produs care contine mai mult de 1,5 grame de sare are un continut ridicat de sare, deci alegeti alimente care au mai putin de 1 gram de sare pentru 100 de grame de produs”, a completat Cori Gramescu. Atunci cand urmam o dieta de slabire este important sa alegem alimente bogate in vitamine, minerale, fibre si care au in acelasi timp un numar mic de calorii.
Despre Cori Gramescu
Cori Gramescu este coach de lifestyle si nutritie. A urmat periodic traininguri de instruire in Canada, SUA, Germania, UK, Suedia, Spania si Italia in diverse metode de antrenamente de grup. Din 2006 este instructor de Pilates si group fitness, iar in 2013 a obtinut licenta de tehnician nutritionist. Cori a fondat yummdiet.com la inceputul anului 2020 si detine studiourile de fitness feminin LadyFit din Bucuresti. In 2017, Cori a obtinut un MBA la Maastricht School of Management.
Despre yummdiet.com
In anul 2020, Cori a fondat yummdiet.com, prima platforma de diete personalizate in care meniul generat se face doar cu ingredientele selectate de clienti.
yummdiet.com utilizeaza o tehnologie proprietara pentru a genera un meniu personalizat de slabire sau mentinere in functie de preferintele alimentare ale clientilor si de datele lor de lifestyle. In plus fata de generarea unor diete personalizate, platforma yummdiet.com are si o sectiune in timp real de coaching si suport pentru slabire, le ofera clientilor acces la calculatorul de inlocuiri alimentare pentru un plus de flexibilitate si diversitate in meniu, antrenamente video pentru acasa si retete cu ingrediente sanatoase, care se incadreaza in recomandarile nutritionale pentru slabire.
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...