Ministrul Agriculturii, apel la calm: Sunt stocuri suficiente de alimente si apa

Ministrul Agriculturii, apel la calm: Sunt stocuri suficiente de alimente si apa


Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a transmis un mesaj public prin care ii linisteste pe romani si ii asigura ca proviziile de alimente si apa sunt suficiente pentru nevoile populatiei.

Apelul la calm vine in urma valului de imagini cu clientii marilor magazine care si-au facut stocuri considerabile de produse neperisabile, de teama ca o eventuala epidemie de coronavirus ar putea sa restrictioneze accesul la alimente.

 

Mesajul ministrului Adrian Oros:

 

“Doresc sa fac un apel la calm catre toti cetatenii si sa ii asigur ca nu sunt probleme si ca exista stocuri de apa si alimente suficiente pentru a satisface nevoile populatiei.

 

Referitor la aceste stocuri de alimente din tara noastra, ele se afla la operatorii economici si pe platformele logistice ale marilor retaileri.

 

Capacitatea de productie a acestor operatori din industria alimentara este mult mai mare decat cererea de produse alimentare din momentul de fata. Majoritatea acestor operatori au un stoc de rulaj, iar in functie de comenzile zilnice, operatorii isi maresc productia si stocurile.

 

Este important de subliniat ca in cazul unei situatii de urgenta exista si alte institutii implicate, in mod deosebit Ministerul de Interne prin Administratia Nationala pentru Rezervele Statului si Probleme Speciale care are stocuri in caz de urgenta, inclusiv stocuri alimentare.

 

De asemenea, de siguranta alimentara raspunde ANSVSA care are in baza de date operatorii economici din industria alimentara, atat din domeniul vegetal, cat si pe cei din domeniul animal. Sunt si alte entitati implicate, cum ar fi Ministerul Sanatatii, Ministerul Economiei si institutiile prefectului, cu care suntem in contact permanent”.Poti fi interesat si de