Ministrii Agriculturii din Romania si Ungaria, preocupati de PPA si gripa aviara

Ministrii Agriculturii din Romania si Ungaria, preocupati de PPA si gripa aviara


Evolutia pestei porcine africane si a gripei aviare pe teritoriul Romaniei si al Ungariei, precum si identificarea unor solutii pentru a stopa aceste boli vor fi principalele subiecte analizate de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si omologul sau ungar, Istvan Nagy, intr-o intalnire programata sa aiba loc la Cluj, in data de 29 februarie 2020.

Potrivit unui comunicat al MADR, Adrian Oros s-a intalnit saptamana trecuta cu ambasadorul Ungariei la Bucuresti, E.S. Botond Zakonyi, acesta fiind insotit de atasatul pentru agricultura si mediu, Tibor Laszlo Sandor.

 

Intalnirea a vizat consolidarea cooperarii bilaterale intre cele doua state si in cadrul Uniunii Europene, discutia fiind premergatoare intalnirii care va avea loc la Cluj, la finele lunii februarie.

 

“Cu aceasta ocazie, vor fi abordate subiecte de interes comun pentru ambele tari, precum: evolutia Pestei Porcine Africane si a gripei aviare pe teritoriul Romaniei si Ungariei si identificarea de solutii pentru a tine in frau aceste boli, modul de functionare a Camerelor Agricole in Ungaria si posibilitatea implementarii unui sistem similar in tara noastra, noua Politica Agricola Comuna cu accent pe Pactul Verde European Green Deal, dar si mentinerea Sprijinului Cuplat si a Ajutoarelor Nationale Tranzitorii, problema plafonarii voluntare”, se arata in comunicatul MADR.

 

Ministrul Oros a afirmat ca Romania sustine plafonarea voluntara si plata redistributiva, astfel incat sa poata fi sprijinite mai mult fermele de familie, acesta fiind un obiectiv prioritar al conducerii MADR, ca si dezvoltarea procesarii produselor agricole.

 

In cadrul viitoarei intalniri de la Cluj, alaturi de ministrul roman al Agriculturii se va afla presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Robert Chioveanu, avand in vedere tematica propusa pentru discutii.Poti fi interesat si de