Metro si-a vandut afacerile din India catre grupul Reliance

Metro si-a vandut afacerile din India catre grupul Reliance


Grupul german Metro a anuntat ca a ajuns la un acord privind vanzarea divizia sale din India catre grupul local Reliance Retail Ventures, o divizie a conglomeratului Reliance Industries, controlat de miliardarul Mukesh Ambani, transmite DPA.

Metro este prezent pe piata din India din 2003, are aproximativ 3.350 de angajati si in exercitiul financiar 2021/2022 a inregistrat vanzari de 926 milioane de euro. Compania opereaza 31 de magazine in 21 de orase si livreaza in principal restaurantelor si micilor afaceri.

 

"Prin Metro India, vindem o afacere angro profitabila si in crestere la momentul oportun", a declarat directorul general de la Metro, Steffen Greubel. Potrivit acestuia industria de retail din India se caracterizeaza printr-o consolidare puternica si o crestere disproportionata a afacerilor online. In consecinta, vor fi necesare investitii considerabile pentru a extinde afacerile in viitor, a subliniat Greubel.

 

Metro se asteapta ca vanzarea afacerilor din India sa ii aduca un profit de aproximativ 150 de milioane de euro. Cu toate acestea, finalizarea tranzactiei depinde de obtinerea autorizatiilor necesare din partea autoritatilor de reglementare din India.

 

Grupul german Metro opereaza in 26 de tari, avand 771 de magazine si 150.000 de angajati. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. In prezent, reteaua cuprinde 32 de magazine in 24 de orase.Poti fi interesat si de