Meatshop by Citrin macelarie cu carne 100% romaneasca si influente orientale

Meatshop by Citrin macelarie cu carne 100% romaneasca si influente orientale


Interesul bucurestenilor pentru produse locale, proaspete, pe care sa le procure usor, este tot mai mare. A fost fundamentul pe care s-a cladit Meatshop by Citrin, o macelarie mica, din comuna Dobroesti, care imbina cu succes doua culturi gastronomice: cea romaneasca si arabeasca.

Proprietarii, Claudia si Adrian Sandu, au deschis acest business in urma cu cinci ani, din nevoia de a consuma in permanenta produse din carne si branza sigure.

 

Inca de la inceput, antreprenorii il au alaturi pe Abdul Zinou, un macelar sirian care se ocupa de tot ce inseamna carne si specialitati orientale. Selectia carcaselor de carne o face doar Abdul, carnea provine in mare parte de la crescatori mici din zona rurala, dar luam si de la abatoare mari. Este carne romaneasca, de la animale crescute natural. Carnea de vita este adusa din Vrancea, cea de oaie din zona Sibiului, iar carnea de porc din Slobozia.

 

citrin 3

 

Oferta macelariei este bogata: vita, pui, oaie, porc, toate de provenienta romaneasca, carne proaspata, preparate gata de pus pe jar sau la cuptor. Aici am putea enumera Adana Kebab, Koftelik, Shaorma, Rulada din piept de berbecut etc. Foarte apreciata este si gama de salate – Tabouleh, Baba Ganoush, de vinete. De asemenea, clientii au la dispozitie o selectie de dulciuri si de lactate, din care 70% sunt romanesti, de la Zarone, si restul italienesti.

 

citrin 2

 

“Taieturile clasice, de porc, berbecut sau vita, sunt permanent la vitrina, iar daca nu sunt, i-am indemnat intotdeauna pe clienti sa discute cu macelarul si sa ceara ce fel de bucata de carne isi doresc. In cursul saptamanii, pregatim si unele specialitati cu scopul de a eficientiza timpul clientilor. Oamenii ajung tarziu de la serviciu si nu mai au timp sa pregateasca mancaruri sofisticate si ne-am gandit sa le oferim produse din carne usor de gatit, atat din punctul de vedere al timpului –rapid, cat si in ceea ce priveste rezultatul final – noi le condimentam si vor avea cu siguranta o cina pe cinste”, ne-a explicat Adrian Sandu, co-proprietarul Meatshop by Citrin.

 

Povestea completa a macelariei poate fi citita in numarul 72 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de