Mary Pana, ACEBOP: In decembrie va fi o explozie a importurilor de carne de porc
Marti, 03 Decembrie 2019

Marti, 03 Decembrie 2019
Fiecare roman consuma, in medie, 32 de kilograme de carne de porc pe an, lucru care inseamna 600.000 de tone de carne anual, potrivit datelor Institutului National de Statistisca (INS). Criza carnii determinata de evolutia fulminanta a pestei porcine africane atat la noi in tara, cat si pe piata asiatica, dar si apropierea sarbatorilor au facut ca pretul carnii de porc sa creasca deja cu 20% fata de luna iulie.
"Peste 65% luna asta am avut import, am crescut de la 45% la 65%. Cred ca va fi o explozie de la inceputul lunii decembrie, iar pretul deja a explodat, la porcul in viu, daca doresc sa achizitioneze de la gospodaria populatiei in cateva zile, de la 10 lei/kg in viu, a ajuns in Botosani de exemplu la 15 lei. In supermarket, preturile deja au crescut cu 15-20% fata de luna iulie si se asteapta cresteri in continuare", a explicat pentru Mediafax, Mary Pana, pre?edintele ACEBOP.
Lansarea in Bucuresti va avea loc la sfarsitul lunii mai. In total, Wolt va fi prezent in 35 de o...
Potrivit sursei citate, evolutia pozitiva din 2024 reflecta atat succesul inovatiilor aduse in me...
Este primul restaurant Popeyes care se deschide in Bucuresti in ultima perioada dupa ce brandul s...