Marel achizitioneaza Treif cu peste 128 de milioane de euro

Marel achizitioneaza Treif cu peste 128 de milioane de euro


Marel a anuntat ca a incheiat un acord prin care sa achizitioneze Treif, furnizor german de echipamente de procesare. Acesta este cel mai mare acord semnat in ultimii ani intre doua companii importante din sectorul de tehnologie pentru prelucrarea carnii.

"Cu aceasta tranzactie, doi lideri tehnologici cu o pasiune comuna pentru inovatie si o viziune de a transforma modul in care sunt prelucrate produsele alimentare isi unesc fortele. Am urmarit Treif de ani de zile si am fost impresionati de tehnologia lor de ultima ora, de echipa talentata si de succesul in gestionarea clientilor, de la magazine mici pana la companii de top. Impreuna, suntem mai bine pozitionati pentru a satisface nevoile clientilor in ceea ce priveste automatizarea, flexibilitatea si timpul de lansare pentru produsele gata de consum. Tehnologia de taiere de varf a Treif este extrem de complementara portofoliului de produse existent al Marel. Cele mai mari segmente de afaceri ale Treif sunt astazi in sectorul carnii si al produselor de panificatie si credem ca capacitatile lor tehnice pot fi aplicate pe segmentele de carne de pasare si peste ale Marel si accelereaza foaia noastra de parcurs pentru inovatie", a declarat Árni Oddur Thordarson, CEO Marel.

 

Cu venituri anuale de peste 80 milioane de euro si aproximativ 13 milioane EBITDA, Treif are 500 de angajati in unitati din Europa, SUA si China. Baza sa de clienti este diversificata, variind de la comerciantii cu amanuntul specializati pana la procesatori din industria alimentara la nivel international.

 

"Sunt increzator ca am gasit o casa excelenta pentru mostenirea Treif si ca am asigurat succesul pe termen lung al tehnologiei noastre de varf, al clientilor nostri si al angajatilor nostri dedicati. Tatal meu a fondat Treif acum mai bine de 70 de ani cu viziunea de a oferi cele mai bune solutii tehnologice de taiere in industria carnii, extinzandu-se ulterior in lactate, produse de panificatie si alte segmente alimentare care au nevoie de tehnologie de taiere precisa", a comentat Uwe Reifenhauser, CEO Treif.

 

Pe piata din Romania, echipamentele Treif ajung prin intermediul companiei Automates ACM, producator de echipamente si masini speciale pentru industria alimentara.

 

“Este cea mai mare achizitie in domeniu de multi ani. Va afecta puternic si piata romaneasca, inclusiv producatorii. Eu prevad cresteri de preturi pe echipamente de 10-30% in urmatoarele 12 luni”, a afirmat Calin Morar, directorul general al Automates ACM.

 

Marel a fost de acord sa achizitioneze intregul capital social al Treif Maschinenbau GmbH, inclusiv toate activitatile comerciale relevante ale grupului. Pretul de achizitie pe baza de numerar si fara datorii (valoarea intreprinderii) va fi platit cu 128 milioane de euro in numerar si 2,9 milioane in actiuni Marel. Inchiderea achizitiei este supusa conditiilor obisnuite de inchidere, inclusiv aprobarea antitrust, care se asteapta sa aiba loc mai tarziu in an.

 Poti fi interesat si de