Macroul si somonul, cele mai consumate soiuri de peste in vara lui 2018
Marti, 18 Septembrie 2018

Marti, 18 Septembrie 2018
“In perioada verii am observat o crestere a consumului de peste, datorata mai multor factori. Un motiv care sta la baza acestei tendinte este temperatura ridicata care a avantajat dietele mai usoare, in care tipurile de carne mai grasa, de regula rosie, sunt inlocuite cu peste si pui. Nu in ultimul rand, diversificarea gamelor de peste Gata de Gatit a favorizat majorarea consumului prin eliminarea unei bariere importante: perceptia romanilor ca pestele este dificil de pregatit. De asemenea, vacantele in tari unde predomina bucataria mediteraneeana, care are multe preparate pe baza de peste si fructe de mare, deschide apetitul romanilor pentru a incerca diferite retete odata reintorsi acasa”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, fondator Alfredo Seafood.
In ceea ce priveste consumul de peste in perioadele caniculare, acesta este recomandat si de medici, deoarece este mai usor de digerat decat carnea de pui, porc sau vita. De asemenea, carnea de peste are in compozitie numerosi nutrienti, printre care: acizii grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, vitaminele A, B12, D si E, minerale ca potasiul, fierul, iodul, fosforul si seleniul, precum si foarte multe proteine. Toate acestea ajuta organismul sa faca fata perioadelor cu temperaturi extreme.
Potrivit reprezentantilor Alfredo Seafood, macroul, somonul si pastravul au devenit soiurile de peste campioane in preferintele romanilor din considerente ce tin atat de cresterea preocuparii pentru o alimentatie sanatoasa, cat si de usurinta cu care se pot pregati produsele din gama Gata de Gatit, fie ca sunt intregi sau gata filetate.
O alta tendinta actuala la nivelul pietei este si majorarea vanzarilor pentru gamele Gata de Gatit, precum si intrarea in marile lanturi de retail a unor produse de calitate superioara, cum este fileul de somon superior sashimi cut, folosit la preparatele traditionale asiatice, printre care se numara sushi, sashimi, maki etc. Aceste produse se adreseaza cunoscatorilor si, cu precadere, consumatorilor care prefera bucataria asiatica si anumite feluri de mancare specifice acesteia.
Somonul superior sashimi cut este un produs de calitate foarte buna, atat datorita ambalarii in vid care ii pastreza prospetimea, textura si savoarea, cat si a carnii, fileul din somon salar superior. Specificul sau consta in indepartarea oaselor si a pielii, precum si in taierea carnii din partea centrala a fileului, care este cea mai valoroasa din punct de vedere nutritiv, dar si cea mai gustoasa. Alfredo Seafood a introdus acest produs in portofoliu din luna august, comercializandu-l in reteaua Mega Image Concept Stores, sub denumirea de File Somon Superior Sashimi Cut.
Retetele noi, cu combinatii asezonate perfect, gata de pus pe gratar, si ambalaje care iti trezes...
"La achizitionarea produselor alimentare: verificati cu atentie aspectul carnii tocate; nu cumpar...
Carnea de pui ramane un aliment esential in dieta romanilor, insa tot mai multi consumatori cer t...