Lidl obtine certificarea Top Employer 2022


Anual, institutul independent Top Employers certifica cei mai buni angajatori din lume. In 2022, Lidl Romania isi consolideaza pozitia de angajator de top pe piata locala si, pentru cel de-al saselea an consecutiv, primeste distinctia de Top Employer.

Anul acesta, Lidl a primit prestigioasa certificare Top Employer in 25 de tari si, totodata, certificarea de „Top Employer in Europa”.

 

Companiile certificate Top Employer si-au luat angajamentul de a pune resursa umana in centrul activitatii de business si de a le oferi angajatilor un mediu de lucru exceptional. Institutul Top Employers analizeaza companiile pe baza informatiilor pe care acestea le furnizeaza in chestionarul privind cele mai bune practici in domeniul resurselor umane. Astfel, sunt analizate practicile de HR ale angajatorilor, avand la baza 20 de criterii de evaluare, structurate in 6 categorii. Printre acestea, sunt analizate strategia de management a resurselor umane, mediul de lucru, procesul de recrutare sau oportunitatile de dezvoltare oferite angajatilor.

 

Ce inseamna certificarea Top Employer

Companiile care primesc certificarea Top Employer se disting prin programele exceptionale de integrare si acomodare a noilor angajati, incluse in strategia de HR. De exemplu, strategia de resurse umane a Lidl Romania include o multitudine de masuri, precum planurile de formare personalizate pentru fiecare angajat in parte, in functie de nevoile individuale de dezvoltare.

 

Practic, pentru Lidl, un mediu de lucru atractiv include posibilitatea angajatilor de a se dezvolta continuu in functie de potentialul individual, iar compania investeste constant in acest domeniu. Astfel, orice angajat din magazine, depozite sau sediile administrative are posibilitatea de a-si dezvolta cariera si poate fi promovat pe pozitii de management. In plus, strategia de recrutare si de selectie, precum si pachetele salariale si de beneficii atractive au un rol substantial in pozitionarea companiei drept unul dintre cei mai dezirabili angajatori din retailul romanesc. Totodata, pentru a oferi angajatilor sai cele mai bune instrumente de lucru, Lidl Romania a investit inclusiv in digitalizarea proceselor de resurse umane. Nu in ultimul rand, compania a investit constant si in comunicarea valorilor care definesc Lidl ca brand de angajator, valori ce se reflecta in cultura sa organizationala.

 

 „Avand in vedere anul dificil, care, la fel ca si anul precedent, a avut un impact asupra companiilor din intreaga lume, Lidl Romania a continuat sa demonstreze ca prioritizeaza mentinerea unor practici excelente pentru angajati la locul de munca. Lidl Romania continua sa faca fata provocarilor aduse de transformarile locului de munca si lucreaza constant pentru a avea un impact pozitiv asupra vietii angajatilor lor. Suntem incantati sa sarbatorim organizatiile care au fost certificate anul acesta ca Top Employer in tarile lor”, a declarat David Plink, CEO al Institutului Top Employers.

 

„Aceasta distinctie ne onoreaza si confirma valoarea pe care am reusit sa o dam brandului nostru de angajator, prin masuri concrete, cum sunt programele complexe de formare si dezvoltare sau includerea comunicarii deschise si a feedback-ului in cultura organizationala. Mai ales intr-un mediu atat de dinamic cum este piata de retail, echipa noastra este in centrul rezultatelor pe care le-am obtinut. Suntem foarte bucurosi ca activitatea noastra in domeniul resurselor umane a fost apreciata si de un organism independent, precum Institutul Top Employer”, a spus Mihaela Ionita, Director National de Resurse Umane Lidl Romania.

 

Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din Romania, cu o echipa de peste 10.000 de membri, care isi desfasoara activitatea in toate judetele tarii.

 

Institutul Top Employers este cel mai important jucator mondial din domeniul certificarilor pentru conditii excelente oferite angajatilor. Prin programul de certificari, Institutul Top Employers permite companiilor sa evalueze si sa optimizeze conditiile pe care le ofera angajatilor. Fondat acum 30 de ani, institutul Top Employers a identificat si recunoscut si anul acesta ca Top Employer peste 1.857 de companii in 123 de tari si regiuni de pe 5 continente. Impreuna, companiile certificate Top Employer au un impact pozitiv in viata a peste 8.000.000 de angajati din toata lumea.Poti fi interesat si de