Lidl deschide doua magazine noi


Retailerul german Lidl continua investitiile in Romania si anunta ca va deschide joi, 13 august, doua noi magazine. Unul dintre ele va fi in orasul Gherla, judetul Cluj, care dispune si de statie de incarcare pentru automobile electrice, iar celalalt in orasul Marghita, judetul Bihor, care a fost supus unui proces de remodelare.

Fiecare dintre cele doua unitati are o suprafata de vanzare de aproximativ 1.300 mp. De asemenea, unitatea Lidl din Marghita dispune de 80 de locuri de parcare, in timp ce magazinul Lidl din Gherla are peste 130 de locuri de parcare. Magazinul Lidl din Marghita este prima unitate a retailerului din acest oras, iar in urma inaugurarii sale, vor fi create peste 25 de noi locuri de munca.

 

Magazinul din Gherla inlocuieste o unitate care a fost inchisa la inceputul acestui an, deoarece nu a mai corespuns standardelor companiei in ceea ce priveste sustenabilitatea si experienta pentru clienti. 

 

”Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul constructiilor si in conformitate cu normele de protectie a mediului, noile magazine Lidl din Gherla si Marghita dispun de solutii si tehnologii moderne, care asigura standarde inalte de eficienta energetica. Printre acestea se numara sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezenta, sistemele de recuperare a caldurii integrate in instalatiile de ventilatie, ori statia de incarcare pentru automobile electrice”, precizeaza compania.

 

De asemenea, si in noile magazine din Gherla si Marghita se vor aplica masurile impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2 luate de retailer in reteaua din Romania. Printre acestea se numara montarea unor panouri transparente de protectie la casele de marcat, limitarea numarului de clienti care pot intra in acelasi timp in magazin, precum si montarea de dozatoare cu solutie dezinfectanta pentru clienti si dezinfectarea constanta a zonelor intens tranzitate si obiectelor expuse.

 

“Pentru ca sanatatea angajatilor si a clientilor este prioritara pentru Lidl, si in cele doua unitati se vor aplica masurile impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2 luate de retailer in reteaua din Romania. Lidl le recomanda clientilor sa respecte, in acelasi timp, masurile individuale de preventie in timpul cumparaturilor. In acelasi timp, pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2, Lidl face apel la solidaritatea clientilor pentru a respecta la randul lor atat recomandarile autoritatilor, cat si masurile individuale de preventie in timpul cumparaturilor”, a transmis compania.

 

Lidl, parte a grupului Schwarz, are aproximativ 287.000 de angajati, dintre care peste 8.000 in Romania, unde compania are deschise peste 270 de magazine si 5 centre logistice. 

 Poti fi interesat si de