Lidl a deschis magazinul cu numarul 250 din Romania

Lidl a deschis magazinul cu numarul 250 din Romania


Lidl a deschis un nou magazin in Bucuresti si ajunge la o retea de 250 de unitati in tara.

Noua unitate este situata pe Soseaua Bucuresti – Targoviste, nr. 50 si este cel de-al 8-lea din tara cu acoperis verde. Magazinul are o suprafata de vanzare de aproximativ 1.300 m² si dispune de peste 135 de locuri de parcare.

 

Odata cu inaugurarea magazinului, s-au creat aproximativ 25 de noi locuri de munca.

 

Lidl promoveaza cu consecventa colaborarea cu producatorii locali, multe dintre marcile de calitate comercializate in retea fiind produse in Romania.

 

In linie cu strategia de sustenabilitate care face parte din modelul de business Lidl, o caracteristica a noului magazin este faptul ca are acoperis verde. Acesta ofera o serie de beneficii ce tin de protectia mediului inconjurator, precum imbunatatirea eficientei energetice a cladirii, prin mentinerea unei temperaturi constante pe parcursul intregului an.

 

Totodata, acoperisul verde are rolul de a reduce efectul de sera, prin absorbtia prafului si a dioxidului de carbon si echilibrarea nivelului de oxigen. Mai mult, vegetatia amplasata pe acoperis are rolul de a filtra in mod natural apa pluviala, datorita multiplelor straturi componente, si de a reduce in acelasi timp cantitatea de apa deversata in sistemele de canalizare.

 

In continuarea demersurilor de dezvoltare durabila asumate de companie, Lidl adopta o serie de solutii si tehnologii moderne, care asigura standardele inalte de eficienta energetica. Astfel, in unitate sunt instalate sisteme de iluminat cu LED, cu senzor de prezenta si sisteme de recuperare a caldurii, integrate in instalatiile de ventilatie.

 

Lidl, parte a grupului Schwarz, este prezent in 32 de tari din intreaga lume si opereaza aproximativ 10.800 de magazine si peste 160 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.

 

In prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajati, dintre care peste 6.500 in Romania, unde retailerul german are deschise 250 de magazine si 5 centre logistice.Poti fi interesat si de