Lantul finlandez Hesburger deschide al doilea restaurant din Romania, pe aeroportul Henri Coanda

Lantul finlandez Hesburger deschide al doilea restaurant din Romania, pe aeroportul Henri Coanda


Hesburger, cel mai mare lant de restaurante fast-food din Finlanda si unul dintre cele mai cunoscute din Europa, cu o istorie de peste 50 de ani, isi continua expansiunea planificata in Romania si deschide al doilea restaurant din tara, in incinta Aeroportului International ”Henri Coanda” din Otopeni.

”Toti romanii si turistii care tranziteaza cel mai mare aeroport din tara se pot bucura de o gama larga de produse de calitate - burgeri, tortillas, bunatati crocante, salate, delicatese speciale vegetariene, deserturi si celebrele noastre sosuri, preparate dupa retete originale. Avem mare incredere in acest parteneriat prin care deschidem noul restaurant si, de acum, activam intr-un important terminal, cu un flux ridicat de pasageri, care se vor bucura de produsele noastre si de gustul Finlandei”, spune Ieva Salmela, International Development & Marketing Director, Hesburger.

 

Noul restaurant este deschis in regim de franciza si este amplasat dupa zona de check-in a aeroportului. Anterior, in  mai, Hesburger si-a anuntat intrarea in Romania si deschiderea primului restaurant, la Ramnicu Valcea.

 

Produsele Hesburger sunt recunoscute pentru gustul si calitatea oferite, la baza fiind sosurile Hesburger, create dupa retete originale si produse in propriile fabrici din Finlanda si Lituania, dar si faptul ca se foloseste 100% carne de vita in chiftelele din burgerii sai.

 

Peste 400 de restaurante in 10 tari

Compania finlandeza, fondata de Heikki Salmela impreuna cu sotia sa, Kirsti Salmela, si-a inceput afacerea de fast-food in 1966, in micul oras Naantali.

 

De-a lungul anilor, Hesburger si-a extins lantul de restaurante la nivel international, iar acum numara 274 de locatii in Finlanda, 61 in Lituania, 52 in Estonia si Letonia, 31 in Bulgaria, 7 in Ucraina, 2 in Germania, 2 in Romania si unul in Polonia. Hesburger are peste 6.000 de angajati doar in Finlanda, iar, la nivel international, numarul total al angajatilor lor depaseste 8.700 de persoane.

 

In anul 2023, cifra de afaceri din vanzari pentru toate restaurantele Hesburger din Finlanda a fost de 286 milioane de euro, iar pentru cele situate in afara Finlandei, de 172 milioane de euro.

 



Poti fi interesat si de