Ladosi, APCPR: Sectorul suin nu a avut niciodata o strategie clara de dezvoltare
Luni, 11 Mai 2020

Luni, 11 Mai 2020
“Dezvoltarea rapida a companiilor de procesare fara a avea in spate un sector de productie primara care sa asigure materia prima si disparitia unitatilor/sectiilor de transare a carnii, care erau principala veriga prin care se puteau aproviziona companiile din sectorul de procesare, au contribuit la adancirea acestui dezechilibru. Un alt factor a fost si faptul ca, pe fondul restrictiilor istorice de comert cu porcine vii si carne de porc din cauza pestei porcine clasice de aceasta data, sectorul carnii de porc a cunoscut o limitare, nefiind considerat un sector atractiv, desi nu s-a acoperit nici macar necesarul de consum national. In contextul amintit mai sus, evolutia PPA nu a facut decat sa ne confirme faptul ca, daca Romania nu pune in aplicare masuri de sustinere si securizare a sectorului comercial al carnii de porc, securitatea alimentara pentru carnea de porc va fi grav afectata”, a declarat Ioan Ladosi.
Interviul integral cu presedintele APCPR se regaseste in editia nr. 70 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Este primul restaurant Popeyes care se deschide in Bucuresti in ultima perioada dupa ce brandul s...
„Iasiul este unul dintre orasele mari ale tarii si deopotriva important pentru noi, cu un p...
Acestora li se adauga mieii taiati in gospodarii de catre cetateni. 'Un numar de 12.914 ...