Ladosi, APCPR: Sectorul suin nu a avut niciodata o strategie clara de dezvoltare
Luni, 11 Mai 2020
Luni, 11 Mai 2020
“Dezvoltarea rapida a companiilor de procesare fara a avea in spate un sector de productie primara care sa asigure materia prima si disparitia unitatilor/sectiilor de transare a carnii, care erau principala veriga prin care se puteau aproviziona companiile din sectorul de procesare, au contribuit la adancirea acestui dezechilibru. Un alt factor a fost si faptul ca, pe fondul restrictiilor istorice de comert cu porcine vii si carne de porc din cauza pestei porcine clasice de aceasta data, sectorul carnii de porc a cunoscut o limitare, nefiind considerat un sector atractiv, desi nu s-a acoperit nici macar necesarul de consum national. In contextul amintit mai sus, evolutia PPA nu a facut decat sa ne confirme faptul ca, daca Romania nu pune in aplicare masuri de sustinere si securizare a sectorului comercial al carnii de porc, securitatea alimentara pentru carnea de porc va fi grav afectata”, a declarat Ioan Ladosi.
Interviul integral cu presedintele APCPR se regaseste in editia nr. 70 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
3 din 10 romani aloca un buget mai mare, pe masura scumpirilor In contextul valurilor de scumpir...
Principalele categorii de produse aruncate la gunoi sunt mancarea gatita (48%), legumele (37%), p...
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...