Ladosi, APCPR: Sectorul suin nu a avut niciodata o strategie clara de dezvoltare
Luni, 11 Mai 2020

Luni, 11 Mai 2020
“Dezvoltarea rapida a companiilor de procesare fara a avea in spate un sector de productie primara care sa asigure materia prima si disparitia unitatilor/sectiilor de transare a carnii, care erau principala veriga prin care se puteau aproviziona companiile din sectorul de procesare, au contribuit la adancirea acestui dezechilibru. Un alt factor a fost si faptul ca, pe fondul restrictiilor istorice de comert cu porcine vii si carne de porc din cauza pestei porcine clasice de aceasta data, sectorul carnii de porc a cunoscut o limitare, nefiind considerat un sector atractiv, desi nu s-a acoperit nici macar necesarul de consum national. In contextul amintit mai sus, evolutia PPA nu a facut decat sa ne confirme faptul ca, daca Romania nu pune in aplicare masuri de sustinere si securizare a sectorului comercial al carnii de porc, securitatea alimentara pentru carnea de porc va fi grav afectata”, a declarat Ioan Ladosi.
Interviul integral cu presedintele APCPR se regaseste in editia nr. 70 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
"Intelegem pe deplin importanta acestor fonduri pentru mentinerea activitatilor din agricultura s...
''In data de 17 iunie 2025, pentru prima data pe teritoriul Romaniei, a fost confirmata prezenta ...
Specialistii au lansat aceasta idee in cadrul celei de-a cincea editii a F&B Innovation Camp,...