LaDoiPasi a deschis 60 de magazine intr-o singura zi, marcand o expansiune record in istoria francizei

LaDoiPasi a deschis 60 de magazine intr-o singura zi, marcand o expansiune record in istoria francizei


Reteaua de magazine de proximitate LaDoiPasi - franciza dezvoltata de METRO Romania - a deschis 60 de magazine intr-o singura zi, depasind astfel pragul de 2400 de magazine. Aceasta performanta confirma atat interesul antreprenorilor locali pentru acest format de retail, cat si preocuparea continua a METRO de a sustine afacerile independente, esentiale pentru buna functionare a economiei.

“28 iunie 2024 este o zi memorabila in istoria de peste 12 ani a francizei LaDoiPasi. Inaugurarea simultana a 60 de magazine reflecta interesul crescut al pietei pentru acest model de business si capacitatea noastra de a raspunde unui volum mare de cereri. A fost o cursa contracronometru, care a presupus un efort logistic impresionant si o mobilizare de forte fara precedent in companie pentru a face posibil un proiect atat de ambitios. Le uram bun-venit noilor parteneri in comunitatea noastra. Avem convingerea ca, impreuna, vom fi mai puternici si vom construi afaceri sustenabile. Continuam sa sustinem afacerile independente prin dezvoltarea retelei LaDoiPasi, unul dintre pilonii de crestere ai businessului METRO”, declara Irinel Popescu, Sales & Operations Director, METRO Romania

 

Cele 60 de magazine noi sunt prezente atat in mediul urban, cat si in cel rural. O parte dintre antreprenori au ales sa dezvolte un business nou, insa cei mai multi sunt proprietari de magazine de proximitate care au simtit ca doar facand parte integranta din franciza LaDoiPasi pot face fata expansiunii comertului modern.

 

La finalul anului, METRO estimeaza ca franciza LaDoiPasi va depasi pragul de 2500 de magazine.

 

Magazinele au suprafete medii cuprinse intre 80 si 120 mp si propun un mix de produse alimentare si non-alimentare care variaza in functie de profilul local, selectia fiind realizata pe baza unei analize minutioase a obiceiurilor de consum specifice comunitatilor carora li se adreseaza. In medie sunt intre 3.500 – 7.000 de produse expuse la raft, cu preturi accesibile, de la produse de baza, la legume si fructe, carne proaspata, lactate, mezeluri, o gama larga de produse marca proprie (ARO, Fine Life), dar si produse locale si regionale.

 

Principalul avantaj pe care antreprenorii il simt zi de zi in cadrul francizei LaDoiPasi este acela ca magazinele sunt detinute in totalitate de ei, fiind, practic, afaceri independente. Valoarea adaugata vine din partea METRO, care le ofera acestora un sprijin substantial, atat in faza de investitie, cat si in cea operationala. Este vorba despre sprijin in amenajarea magazinului, dar si in transferul continuu de know-how pe zonele de mercantizare, solutii de marketing, solutii digitale si consultanta pentru atragerea, fidelizarea clientilor si stimularea vanzarilor. Cei care doresc sa intre in franciza LaDoiPasi vor investi in propria afacere, in functie de spatiul care va fi transformat, precum si de nevoile comunitatii pe care o vor deservi.

 

LaDoiPasi depaseste granitele unui business de retail, oferind acces la un ecosistem de solutii digitale si de management, care contribuie la competitivitatea si sustenabilitatea afacerii. Un magazin LaDoiPasi este rezultatul efortului comun al antreprenorilor si al METRO, care participa cu know-how si consultanta in privinta aspectelor-cheie ale afacerii, cum ar fi alegerea echipamentelor si a sortimentatiei. De asemenea, METRO asigura elementele de branding, de mercantizare, dotarile cu echipamente si suport IT, materialele promotionale, campaniile de promovare la nivel national, campaniile de loialitate si aniversare.

 

Antreprenorii LaDoiPasi beneficiaza de avantajele unui sistem de gestiune integrat cu METRO, care automatizeaza operatiuni precum inregistrarea facturilor, gestionarea produselor, controlul stocurilor, activitati care in mod traditional presupun un volum mare de munca.

 

Anul trecut a fost lansata aplicatia mobila LaDoiPasi, care le ofera clientilor magazinelor acces facil, pe telefon, la informatii despre ofertele lunare, campaniile organizate in magazine si la o serie de oferte ce pot fi activate exclusiv in aceasta aplicatie. De asemenea, utilizatorii acesteia pot gasi cel mai apropiat magazin LaDoiPasi prin intermediul hartii integrate.



Poti fi interesat si de