Kaufland investeste 7 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare a ambalajelor

Kaufland investeste 7 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare a ambalajelor


Kaufland Romania a investit peste 16,5 milioane de euro in automatele de colectare, in ultimii trei ani, si planuieste sa mai investeasca alte 7 milioane de euro pentru a dubla capacitatea de colectare si stocare a deseurilor pentru cel putin alte 30 de magazine.

Retailerul anunta ca reteaua sa de magazine este pregatita pentru Sistemul Garantie-Returnare (SGR), care va intra in vigoare de joi, 30 noiembrie 2023.

 

SGR are ca scop cresterea gradului de reciclare in Romania si presupune introducerea unei garantii de 50 de bani pentru fiecare recipient inscriptionat cu simbolul „Ambalaj cu garantie” din sticla, plastic sau metal (cu volume cuprinse intre 0,1 l şi 3 l). Clientii vor putea recupera garantia cand returneaza recipientul la un centru de colectare.

 

Reteaua nationala Kaufland cuprinde 172 de hipermarketuri echipate cu 359 de automate, unde clientii pot returna ambalajele din PET, sticla si aluminiu. Cel mai mare echipament de colectare separata a deseurilor din Romania se afla in parcarea magazinului Kaufland Barbu Vacarescu din Bucuresti. Acesta are sase guri de colectare si o capacitate de stocare temporara de 60.000 de ambalaje, de trei ori mai mare decat a celorlalte echipamente. In perioada urmatoare, Kaufland isi propune sa echipeze minimum 30 de magazine cu noi automate, prevazute cu patru guri de colectare si o capacitate de stocare de 40.000 de ambalaje.

 

Cu ajutorul automatelor, aproape 29.000.000 de ambalaje au fost colectate intre ianuarie si octombrie 2023, ilustrand succesul initiativei si raspunsul pozitiv al clientilor. Testarea sistemului in cadrul „Saptamanii Reciclarii” a setat un record un record de 11.200.000 de recipiente colectate la nivel national, demonstrand capacitatea retelei de a gestiona un volum mare de ambalaje.

 

„In calitate de unul dintre cei mai mari retaileri din Romania, suntem in prima linie a interactiunii cu consumatorii. Avem responsabilitatea si oportunitatea unica de a educa si motiva consumatorii sa participe activ la SGR. Prin diverse tactici, stimulente si mesaje cat mai creative am reusit sa familiarizam romanii cu aceste concepte si obiceiuri. Cu fiecare client adus in fata unui automat de colectare am reusit sa eliminam cel putin un deseu din natura.” a declarat Luiza Neag, manager Sisteme de Mediu Kaufland Romania si Presedinte al Asociatiei Retailerilor pentru Mediu.

 

Prin campania „Reciclezi si Salvezi”, Kaufland continua sa incurajeze reciclarea in randul clientilor. Pe langa rambursarea garantiei de 50 de bani, clientii primesc un voucher de 10% reducere pentru fiecare cinci ambalaje depuse, indiferent daca acestea au sau nu simbolul „Ambalaj cu garantie”. Cuponul poate fi folosit pentru achizitionarea unui produs din categoria mentionata in revista saptamanala sau pe www.kaufland.ro



Poti fi interesat si de