Kaufland anunta ca se concentreaza pe pietele sale europene de baza

Kaufland anunta ca se concentreaza pe pietele sale europene de baza


Retailerul german Kaufland si-a anulat planurile de extindere in Australia si se va concentra in schimb pe pietele sale europene de baza, a anuntat Frank Schumann, directorul general al Kaufland International, pentru un ziar australian, transmite Reuters.

Aproximativ 200 de angajati au fost informati miercuri de aceasta decizie, cu asigurari ca li se va oferi "pachete generoase", conform publicatiei australiene.

 

"Aceasta nu a fost o decizie usoara pentru noi. Intotdeauna ne-am simtit bine veniti in Australia. Vrem sa multumim angajatilor nostri si sa ne cerem scuze pentru perturbarile cauzate de aceasta decizie", a declarat Frank Schumann.

 

Compania isi anuntase planul de a lansa magazine in Australia anul viitor, iar site-ul sau facea reclama pentru locuri de munca.

 

Actiunile rivalilor australieni Woolworths Group si Coles Group au urcat fiecare cu aproximativ 3% dupa publicarea informatiei. Oficialii Kaufland nu au raspuns imediat solicitarilor Reuters de a comenta anulat planurile de extindere in Australia.

 

Kaufland are o prezenta importanta pe piata din Romania, cu 121 de magazine.Poti fi interesat si de