Instabilitatea creste pe masura ce pesta porcina se raspandeste rapid in Asia

Instabilitatea creste pe masura ce pesta porcina se raspandeste rapid in Asia


In doar o saptamana, Coreea de Sud a raportat doua focare de pesta porcina africana, iar in Filipine s-a inregistrat primul caz de boala. Astfel, 9 tari asiatice au ajuns sa fie afectate de pesta porcina: China, Vietnam, Mongolia, Coreea de Nord, Laos, Cambodgia, Myanmar, Filipine si Coreea de Sud.

Acesta este cel mai fierbinte subiect abordat saptamana aceasta de colegii de la EuroMeatNews.com.

 

Coreea de Sud confirma al doilea focar de PPA. Cazul a fost inregistrat intr-o ferma de porci situata in Yeoncheon, langa granita cu Coreea de Nord, unde a mai fost raportat un focar de pesta porcina. In jur de 4.700 de porci de la ferma din Yeoncheon si de la o ferma vecina au fost sacrificati. Coreea de Sud este a noua tara asiatica afectata de boala care se raspandeste rapid in Asia si Europa.

 

Pesta porcina africana ajunge in Filipine. Filipine este cel mai recent stat din Asia care se confrunta cu un focar de PPA. 14 din cele 20 de teste efectuare in Marea Britanie au iesit pozitive. Potrivit unor surse guvernamentale, 7.416 porci au fost sacrificati in zonele afectate din tara, in timp ce un raport OIE mentioneaza 7.952 porci morti in gospodariile populatiei.

 

China a scos 10.000 de tone de carne de porc din rezerva de stat. China a scos la licitatie o cantitate de 10.000 de tone de carne de porc din rezerva de stat, in incercarea de a tine sub control preturile care au explodat dupa ce epidemia de pesta porcina africana a dus la sacrificarea a circa o treime din efectivele de porci. In ultimele 12 luni China a pierdut peste 100 milioane de porci, fie din cauza epidemiei de pesta porcina africana fie pentru ca fermierii nu vor sa isi refaca efectivele de porci dupa decesul animalelor.

 

Efectivul de porci de reproductie al Irlandei a scazut cu 4%. Potrivit lui Felicity Rusk, analist AHDB, numarul porcilor de reproductie a ajuns la 143.000 de capete, fiind cel mai scazut nivel inregistrat in ultimii 30 de ani.

 

USDA modernizeaza sistemul de inspectie a abatoarelor de porci. Departamentul de Agricultura din SUA (USDA) a anuntat adoptarea unei reguli finale pentru modernizarea inspectiei sacrificarii porcilor si aducerea ei in secolul XXI. Pentru prima data in mai bine de 50 de ani, Serviciul de inspectie si siguranta alimentara (FSIS) al USDA modernizeaza inspectia la unitatile de sacrificare a porcinelor, cu scopul de a proteja sanatatea publica, permitand totodata inovatii in materie de siguranta alimentara.

 

Anuga 2019, un punct de interes important pentru industria alimentara. Aproximativ 7.500 de expozanti din peste 100 de tari vor merge la Köln, in perioada 5 – 9 octombrie pentru editia Anuga din acest an. Ca atare, cel mai mare targ din lume pentru produse alimentare si bauturi va depasi numarul record de expozanti inregistrat in 2017. Peste 165.000 de vizitatori din 190 de tari sunt asteptati sa participe la targ. 90% dintre expozanti si aproximativ 80% dintre vizitatorii comerciali provin din strainatate.

 

Zilnic, site-ul EuroMeatNews.com va prezinta cele mai noi informatii la nivel mondial din industria carnii si a sectoarelor conexe.Poti fi interesat si de