Inciner8 International Gama noua de incineratoare

Inciner8 International Gama noua de incineratoare


Producatorul britanic Inciner8 International anunta lansarea unui model complet nou si upgrade-uri la toate modelele din gama.

Managementul deseurilor in conditii de siguranta sanitara si cu responsabilitate fata de om si mediu este unul dintre cele mai actuale subiecte la nivel european. O solutie optima de eliminare a resturilor animaliere trebuie, in primul rand, sa nu fie o povara financiara pentru beneficiar, atat din punct de vedere al costului de achizitie dar si al celui de exploatare zilnica. In plus fata de aceasta trebuie sa corespunda normativelor in vigoare si sa fie conform B.A.T.

 

Expertii din aceasta sfera de activitate recomanda eliminarea prin incinerare in multe situatii de management al deseurilor. In cateva situatii speciale, incinerarea devine singura solutie fezabila. Desi este un utilaj de distrugere termica a deseurilor, care utilizeaza si combustibili fosili, un incinerator poate fi uneori tehnologia cea mai „verde”. Chiar daca deseul nu este transformat intr-un alt produs cu valoare comerciala, un incinerator optimizat pentru o anume aplicatie si echipat cu sistem de recuperare caldura, va transforma o parte din cheltuielile de operare in agentul termic necesar in procesele de productie. 

 

Localizat in Southport, Regatul Unit, fabricantul Inciner8 International este unul dintre cei mai respectati producatori de instalatii de distrugere termica a deseurilor, avand operatiuni in 180 de tari. In Romania, echipamentele Inciner8 sunt furnizate inca din anul 2007 de catre compania Aqua D&P Technologies din Cluj-Napoca. (www.incineratoare.ro)

 

„Caracteristica principala a unei solutii de incinerare furnizate de noi, ca integrator Inciner8, este adaptarea acesteia la scopul si nevoia beneficiarului. Aceasta tine cont de toate datele si este fundamentata tehnic. Nu suntem vanzatori de echipamente! Incercam sa oferim rezolvari personalizate pentru fiecare situatie in parte. O alta caracteristica a incineratoarelor Inciner8 este faptul ca ofera cea mai mare putere instalata la un incinerator comercial (kW/m3 volum incarcare), rezultand un randament foarte bun (kg/ora), implicit timp redus de ardere. Astfel, avem modele care asigura o putere termica de 1,2 kw/ kg deseu incarcat“ - Ing. Paul Chezan, Aqua D&P Technologies

 

De la infiintare, in anul 2003, compania Inciner8 International, a avut un parcurs extraordinar, atat comercial cat si stiintific, contributia acesteia la dezvoltarea de tehnologii noi fiind recompensata cu trei premii Queens Award. Suplimentar fata de recunoasterea meritelor companiei, Casa Regala a oferit fondatorului, Vincent Paul Ferguson, titlul de OBE. – Order of the British Empire.

 

Solutii furnizate

Inciner8 ofera solutii la cheie pentru eliminarea eficienta si conforma pentru deseuri animaliere, vegetale, medicale, industriale si menajere si altele Printre clienti se numara NATO, ONU, Crucea Rosie, numeroase agentii guvernamentale, dar si peste 3000 de clienti companii private.

 

Portofoliul de echipamente al companiei include modelele de incineratoare de serie, cu o capacitate cuprinsa intre 50 si 5000 kg / sarja, care dezvolta o rata de ardere orara ce ajunge la 1250 kg. In afara de modelele de serie, sunt disponibile solutiile bespoke, realizate dupa necesitati punctuale, instalatiile mobile si cele autonome.

 

Echipamentele auxiliare includ tocatoare de deseuri, sisteme de incarcare si alimentare continua, recuperatoare de caldura, instalatii de purificare si monitorizare a emisiilor. 

 

Anul 2021 vine cu un model nou si imbunatatiri la toate modele existente. Astfel, modelele de capacitate mare vor beneficia in echiparea standard de deschidere hidraulica a capacului. Toate modele vor putea fi livrate cu panouri exterioare “cool touch”. In plus, toata gama va avea o izolatie suplimentara Coretex®.

 

Modelul I8 – 500, cel mai nou incinerator din gama

Incepand cu anul 2021 a fost introdus modelul I8 – 500 A, varianta pentru deseuri de origine animala, un model de capacitate mare. Modelul inglobeaza toate inovatiile Inciner8 si, in plus, are un design care atesta statutul de constructor premium de astfel de echipamente.

 

Utilajul se adreseaza in principal fermelor si unitatilor de procesare mari, care genereaza minim 2.000 de kilograme de deseuri intr-o zi, aceasta fiind si capacitatea de incarcare per sarja. Datorita randamentului crescut, de pana la 450 kilograme distruse intr-o ora, se pot opera 4-5 sarje intr-o zi (24 ore).

 

Avand incarcarea prin partea superioara si o trapa de incarcare pe toata dimensiunea camerei de ardere, se pot incarca fara probleme cadavre de animale mari (bovine, cabaline). Pentru unitatile de abatorizare si procesare, instalatia se livreaza cu sisteme de incarcare automata, compatibile cu orice cimber sau container.  

 

ic (2)

 

Ca si celelalte incineratoare din gama, utilajul poate fi dotat cu recuperator de caldura. Recuperatorul de caldura poate acoperi o parte mare din necesarul de agent termic necesar in fabrica.Poti fi interesat si de