Greierele de casa, a treia insecta autorizata ca aliment pe piata din UE
Luni, 14 Februarie 2022

Luni, 14 Februarie 2022
Greierele de casa este a treia insecta care a fost probata cu succes pentru consum, dupa aprobarile emise in luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat si in luna noiembrie pentru lacusta calatoare.
In cazul greierelui de casa, autorizatia de consum este valabila atat sub forma congelata, uscata sau pudra.
Aceasta autorizatie a Comisiei Europene a fost sustinuta de statele membre in data de 8 decembrie 2021, dupa o evaluare amanuntita realizata de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) care a ajuns la concluzia ca consumul acestei insecte este sigur pentru utilizarile cerute de compania care a formulat solicitarea. Produsele care contin acest nou aliment trebuie sa fie etichetate corespunzator si sa mentioneze posibilele reactii alergice.
In ultimii ani, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a descoperit ca insectele sunt o sursa de alimente hranitoare si sanatoase cu un continut bogat de grasimi, proteine, vitamine, fibre si minerale. In plus, insectele constituie o parte importanta a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din intreaga lume. De asemenea, in contextul strategiei 'De la ferma la farfurie', insectele au fost indentificate drept o sursa alternativa de proteine care ar putea facilita tranzitia spre un sistem alimentar mai sustenabil.
"Incertitudinile geopolitice şi războiul comercial al lui Donald Trump reprezintă o provocare pen...
Datele prezentate recent nu lasă loc de îndoială: anul financiar 2024 s-a încheiat cu...
Conform datelor actuale de la Biroul de Statistică al Danemarcei, efectivul de porci din Danemarc...