Glovo: Burgerii, saorma si pizza, in topul produselor comandate de romani in 2022

Glovo: Burgerii, saorma si pizza, in topul produselor comandate de romani in 2022


Datele Glovo arata ca, in ultimul an, romanii au comandat mai ales burgeri, saorma si pizza, dar a crescut si numarul comenzilor de mancare asiatica si mexicana.

„Pentru noi 2022 a continuat sa fie un an cu multe oportunitati. Analiza noastra releva informatii extrem de importante referitoare la evolutia pietei de consum, dar si la modificarile din comportamentul consumatorilor, cu focus pe preferintele acestora. In continuare, vom adapta planul nostru de crestere pe aceste tendinte, astfel incat sa ajungem cat mai aproape de nevoile utilizatorilor nostri, oferind in acelasi timp cel mai bun serviciu disponibil pe piata”, a declarat Iustinian Belghir, General Manager Glovo Romania si Moldova.

 

In ceea ce priveste mancarea, romanii au continuat sa comande cel mai des burgeri, saorma si pizza. Cu toate acestea, numarul comenzilor de mancare asiatica si mexicana a cunoscut cresteri semnificative – doar categoria de sushi a cunoscut o evolutie de 92%. Un alt trend ascendent definitoriu pentru anul 2022 este si preferinta pentru mancarea vegetariana, numarul comenzilor din aceasta categorie crescand cu 53%. Romanii aleg mancarea fara carne, in mare parte, pentru masa de pranz.

 

O analiza a celor mai consumate preparate din bucataria traditionala romaneasca arata ca bucurestenii prefera micii, clujenii ciorba de burta, iar iesenii ciorba radauteana. Orasele din 2022 in care utilizatorii Glovo de la nivel local au oferit cel mai mult bacsis livratorilor au fost Bucuresti (cu peste 27% dintre utilizatori), Sinaia (peste 21%) si Cluj-Napoca (cca. 20%). Datele arata ca pe data de 8 martie, de Ziua Femeii, s-au inregistrat cele mai multe comenzi pe platforma Glovo, iar cea mai mare comanda realizata in 2022 a fost in valoare de aproximativ 7.000 lei pentru produse de la un supermarket. In 2022, aproximativ 15% dintre utilizatorii Glovo au plasat cel putin o comanda de la supermarket. Cel mai fidel utilizator de anul trecut a comandat in medie de peste trei ori pe zi, plasand peste 1.140 de comenzi.

 

In plus, categoria de produse sport si articole sportive a cunoscut o crestere semnificativa, de 4.511%. De asemenea, utilizatorii Glovo au citit mai mult in 2022, numarul de comenzi de carte crescand cu 280% in ultimul an. In plus, s-a putut evidentia si o crestere de 177% in comenzi programate, iar numarul comenzilor plasate de utilizatorii cu abonament Glovo Prime a crescut cu peste 90%. 

 

Conform analizei Glovo, Romania se afla printre tarile care daruiesc cele mai multe flori, comenzile din aceasta categorie crescand cu 68% in 2022. Cele mai comandate flori raman lalelele rosii, urmate de lalelele albe si de hortensii. Pe langa flori, articole sportive, electronice si mancare, utilizatorii Glovo din Romania au plasat o serie de comenzi inedite de pe Glovo. Printre cele mai neobisnuite cereri inregistrate in categoria “Orice” din aplicatie se numara: lozuri castigatoare, 100 de conserve de hrana pentru pisici si 60 de plicuri de hartie pentru nunta.

 

Glovo este o aplicatie de livrare din mai multe categorii si una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume. Fondata in Barcelona, in 2015, compania opereaza in Europa de Sud-Vest, Europa de Est si Africa Subsahariana.Poti fi interesat si de