Germania negociaza cu tarile asiatice ridicarea interdictiilor privind importurile de carne de porc

Germania negociaza cu tarile asiatice ridicarea interdictiilor privind importurile de carne de porc


Germania a primit unele semnale pozitive prudente in timpul discutiilor cu statele asiatice cu privire la ridicarea interdictiilor privind importurile de carne de porc, interdictii care au fost introduse dupa descoperirea pestei porcine africane in tara europeana.

China si mai mult state asiatice au introdus interdictii la import in luna septembrie dupa ce Germania a confirmat primul caz de pesta porcina africana, ceea ce a condus la scaderea preturilor pentru carnea de porc din Germania.

 

Pesta porcina africana nu este periculoasa pentru oameni, dar este fatala pentru porci. O epidemie de pesta porcina africana in China, cel mai mare producator mondial de carne de porc, si in alte tari din Asia a modificat comertul mondial cu carne de porc.

 

"Lucram in continuare pentru a permite exporturile de carne de porc in tertele tari", a declarat Julia Kloeckner la o conferinta pe agricultura care a avut loc in Germania, transmite Reuters.

 

China, Coreea de Sud si Japonia sunt piete importante de export pentru carne de porc, in special pentru acele parti pe care europenii nu le mananca.

 

Julia Kloeckner a spus ca discutiile au acoperit posibilitatea unor "acorduri regionale" care ar presupune interzicerea carnii de porc numai din acele parti ale Germaniei unde a fost descoperita pesta porcina africana mai degraba decat o interdictie care acopera intregul teritoriu al tarii.

 

Ministrul german al Agriculturii a discutat acest subiect cu o delegatie japoneza.

 

"Acestea sunt primele semnale, prudent pozitive. Insa nici Comisia Europeana si nici un stat membru nu a putut pana acum sa ajunga la un acord de regionalizare cu Asia", a spus Julia Kloeckner.

 

Incepand din data de 10 septembrie si pana acum, Germania a confirmat 69 de cazuri de pesta porcina africana, toate in randul animalelor salbatice si nu la porcii crescuti in ferme.

 

In Romania, pesta porcina africana evolueaza, in prezent, in 40 de judete, prin 541 de focare, din care zece in exploatatii comerciale si cinci in exploatatii comerciale de tip A.Poti fi interesat si de