Fratia Ceaunelor promoveaza retete autentice la CARNEXPO Grill 2021

Fratia Ceaunelor promoveaza retete autentice la CARNEXPO Grill 2021


Asociatia Fratia Ceaunelor va sustine un adevarat ospat culinar la editia din acest an a CARNEXPO Grill, de la Theodora Golf Club.

Bucatarii organizatiei vor pregati preparate care mai de care: pastrama, mititei, coaste de porc marinate, ceafa afumata, carnati, frigarui, preparate la gratar cu jar, ceaune aburinde cu Pomana Porcului.

 

Atractia demonstratiilor culinare va fi o reteta regionala din zona Munteniei, veche de sute de ani – Mate fripte la gratar, pregatite si la plita si ceaun.

 

Asociatia Fratia ceaunelor, infiintata in anul 2016, la Alba Iulia, si-a propus sa promoveze produsele din gastronomia romaneasca. Din ea fac parte zeci de bucatari, care pregatesc bucatele numai dupa metodele traditionale, la foc de lemne si carbune. Initiatorii asociatiei sunt Stefania si Liviu Bosnea. Alaturi de colegii lor, participa la toate festivalurile si evenimentele organizate in tara.

 

Despre CARNEXPO Grill

Este un eveniment unic in Romania pentru promovarea produselor locale care marcheaza deschiderea sezonului de grill si lansarea produselor de tip BBQ, care doreste sa elimine barierele formale din jurul conferintelor standard si sa reuneasca specialistii din industria agroalimentara, HoReCa si retail intr-o locatie distinsa. Aici, parteneriatele se pot lega foarte usor la o masa cu cele mai gustoase produse de grill sau la un pahar de vin de la crame selecte.

 

Va fi o editie de exceptie, cu multe suprize pentru participanti, prin prisma parteneriatelor incheiate de CARNEXPO Grill cu Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), Asociatia Bucatarilor Italieni, Institutul Culinar Disciples Escoffier, Asociatia Prelucratorilor de Carne din Republica Moldova, organizatorii Festivalului D`ale Porcului ( care vor face demonstratii live de preparare a carnii de porc) si nu in ultimul rand vor fi prezenti invitati speciali din Belgia, Spania, Germania etc. CARNEXPO Grill se bucura si de sprijinul asociatiilor din industria carnii: Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP), Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS).

 

Personalitati marcante din sectorul agroalimentar, specialisti si furnizori vor participa la CARNEXPO Grill in calitate de speakeri si vor pune la dispozitia participantilor experienta si know-how-ul lor pentru a dezvolta piata autohtona. Furnizorii de tehnologie au un loc aparte in aceasta noua editie, acestia avand posibilitatea sa-si expuna echipamentele si sa realizeze demonstratii in cadrul conceptului TECH DAY - o zi dedicata tehnologiei.

 

CARNEXPO Grill are loc in perioada 10-11 iunie 2021, la Theodora Golf Club din Alba Iulia.

 

Rezerva-ti locul la eveniment: office@carnexpogrill.ro

Ana Maria Mihai - 0734 333 588 /  anamaria.mihai@industriacarnii.ro

Flavius Marin - 0734 333 589 / flavius.marin@industriacarnii.ro

 



Poti fi interesat si de