Focar de pesta porcina africana pe un fond de vanatoare din Timis

Focar de pesta porcina africana pe un fond de vanatoare din Timis


Prefectura Timis a transmis ca virusul pestei porcine africane a fost confirmat la doi mistreti gasiti morti in fondul de vanatoare Drinova -Ocolul Silvic Lugoj, in judetul Timis.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Timis s-a intrunit la Prefectura si a emis o hotarare in baza careia s-au stabilit masurile necesare pentru combaterea pestei porcine africane din Fondul Cinegetic 31. In baza acestei hotarari s-a stabilit zona afectata care reprezinta o raza de 13 km de la caz /locul unde au fost  gasite  cele doua cadavre de porci mistreti.

 

Zona infectata are o raza de 8 kilometri si cuprinde localitatile Surducu Mic, Saceni, Sarazani, Botesti, Mitnicu Mic, Statiunea Surduc, Glatna Montana, Fardea, Fauzesti, Nadrag, Crivina, Drinova, Botinesti, Juresti si Poganesti.

 

Zona tampon are o raza de 5 kilometri, in exteriorul zonei infectate si curpinde localitatileJdioara, Jena, Criciova, Gavojdia, Ciresu, Maguri, Lugojel, Tapia, Sudrias, Traian Vuia, Jupani, Dumbrava, Bucovat, Dragsinesti, Glatna Romana si zolt.

 

”DSVSA Timis va lua  toate masurile care se impun conform actelor normative in vigoare, Procedurilor  si Manualului Operational pentru interventia in focarele de pesta porcina africana”, se arata in comunicatul transmis de Prefectura Timis.

 

 Poti fi interesat si de