Focar de coronavirus la un abator de pui din Vaslui

Focar de coronavirus la un abator de pui din Vaslui


Un nou focar de coronavirus a fost depistat la un abator de carne de pasare din judetul Vaslui, unde nu mai putin de 59 de angajati au fost confirmati cu virusul COVID-19.

Cazurile au aparut dupa ce, saptamana trecuta, trei angajati au prezentat simptome specifice noului coronavirus. Dupa aparitia celor trei cazuri, s-a decis ca angajatii care au intrat in contact cu acestia sa fie testati. Nimeni nu se astepta insa ca in urma testarii sa rezulte atat de multe cazuri.

 

Potrivit autoritatilor, numarul mare de infectari se explica prin faptul ca oamenii nu respecta regulile de protectie. "Oamenii nu au mai respectat regulile, atunci cand au plecat din abator", a declarat Mircea Gologan, prefectul judetului Vaslui.

 

Potrivit informatiilor oferite de conducerea abatorului, salariatii testati pozitiv lucreaza in sectii diferite, iar cel mai probabil virusul s-a raspandit din cauza ca angajatii fac naveta cu microbuzul, scrie stireadeiasi.ro.

 

Cele mai multe dintre persoanele testate pozitiv sunt asimptomatice. Directia de Sanatate Publica Vaslui deruleaza o ancheta epidemiologica, care se anunta dificila, intrucat trebuie stabiliti contactii tuturor celor 59 de persoane testate pozitiv.

 Poti fi interesat si de