FAO: Preturile mondiale la alimente au crescut in iulie, pentru a doua luna consecutiv

FAO: Preturile mondiale la alimente au crescut in iulie, pentru a doua luna consecutiv


Indicele global al preturilor la produsele alimentare a crescut in iulie, in urma avansului preturilor la uleiuri vegetale, lactate si zahar, extinzand redresarea de luna trecuta, dupa scaderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anuntat joi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters.

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In iulie, acest indice a crescut la 94,2 puncte, de la 93,1 puncte luna precedenta.

 

“La fel ca in iunie, cresterea preturilor la uleiuri vegetale, lactate si zahar a compensat pretul mai redus la carne, pe fondul valorii constante a indicelui pretului cerealelor”, se arata in comunicatul FAO.

 

Preturile la uleiuri vegetale au urcat cu 7,6% in iulie, ajungand la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Preturile la lactate si zahar au urcat cu 3,5% si, respectiv, 1,4%, in timp ce Preturile la carne au scazut cu 1,8%,in urma reducerii cererii.Poti fi interesat si de