Enel X instaleaza peste 2.000 de panouri fotovoltaice pentru Selgros

Enel X instaleaza peste 2.000 de panouri fotovoltaice pentru Selgros


Enel X Romania anunta punerea in functiune a doua sisteme de peste 2.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate totala instalata de peste 900 kWp, pentru doua magazine Selgros din judetele Mures si Timis.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, sistemul fotovoltaic din Ernei, judetul Mures, este instalat pe acoperisul cladirii si include o mie de panouri fotovoltaice ce vor asigura o productia anuala medie de peste 470 MWh si economii in factura de electricitate ce depasesc 38.000 de euro/an. In plus, proiectul va contribui la reducerea cu peste o suta de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

 

De asemenea, in Timisoara, judetul Timis, Enel X Romania instaleaza pe acoperisul cladirii Selgros un numar de 1.014 panouri fotovoltaice, cu o productie anuala medie de circa 500 MWh. Totodata, proiectul contribuie la reducerea cu mai mult de o suta de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

 

In prezent, Enel X Romania are in portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale si cladiri de birouri.

 

In total, au fost montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de productie de energie a dus la economii de peste un milion de euro pentru companiile partenere, prin inlaturarea costurilor asociate transportului si distributiei energiei electrice, precum si a contributiilor pentru certificatele verzi si cogenerare.

 

Enel X Romania face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globala a Enel si lider in sectorul solutiilor energetice avansate.Poti fi interesat si de