Emiratele Arabe Unite interzic importurile de carne de pasare din Bulgaria

Emiratele Arabe Unite interzic importurile de carne de pasare din Bulgaria


Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis sa interzica importurile de pasari, oua si carne de pasare din Bulgaria, dupa descoperirea unui focar de gripa aviara, informeaza site-ul khaleejtimes.com.

Anuntul vine la o luna dupa ce oficialitatile din Dubai au ridicat restrictiile la importurile de pasari si carne de pasare din Bulgaria.

 

Agentia pentru Siguranta Alimentelor din Bulgaria a confirmat descoperirea unui focar de gripa aviara la o ferma din regiunea Plovdiv, in sudul tarii.

 

Ca urmare a descoperii virusului la o ferma din satul Manolsko Konare, din apropierea orasului Plovdiv, toate pasarile de la aceasta ferma vor fi eutanasiate, a informat Agentia pentru Siguranta Alimentelor, fara a preciza insa despre ce numar de pasari este vorba.

 

"O zona de protectie de trei kilometri si o zona de supraveghere de 10 kilometri a fost instituita in jurul fermei", a subliniat Agentia pentru Siguranta Alimentelor din Bulgaria, adaugand ca au fost introduse, de asemenea, restrictii cu privire la comercializarea si transportul pasarilor domestice, salbatice si a oualor.

 

Pana acum nu exista cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la pasari la oameni insa descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat sa tina pasarile inchise.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.

 Poti fi interesat si de