Emanuel Mocan, singurul roman calificat in competitia San Pellegrino Young Chef
Vineri, 05 August 2022
Vineri, 05 August 2022
Emanuel Mocan este unul dintre cei zece finalisti ai regiunii Europa de Sud – Est, participand la prima faza a competitiei cu un preparat lacto-vegetarian, mentorul sau fiind tot Chef Cezar Munteanu, anunta Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT).
„Preparatul se numeste «Renaissance» si este pe baza de ciuperci de padure si telina, inspirat practic dintr-o tocanita de ciuperci. Numele preparatului pleaca de la ideea ca ciupercile cresc in fiecare an timp de o perioada indelungata din acelasi mycelium. La fel consider ca si omenirea, mai ales dupa aceasta perioada dificila de pandemie si criza economica, ar trebui sa se restarteze si sa isi analizeze foarte atent urmatorii pasi pentru viitor”, a declarat Emanuel Mocan.
Pentru fiecare regiune in parte, tinerii bucatari au trecut printr-un proces riguros de selectie de catre scoala culinara ALMA – The International School of Italian Cuisine si vor trece in finala doar pe baza preparatelor lor remarcabile. Alaturi de Emanuel, pentru regiunea Europa de Sud – Est s-au mai calificat Gregory Kikis si Maria Zoga din Grecia, Ivan Tartaro din Croatia, Žiga Koprivc si Mojmir Marko Šiftar din Slovenia, Paweł Szulżycki din Polonia, Dominik Kovács – Ungaria, Letizia Vella – Malta, dar si Olga Feferkuchen – Israel.
„Ma bucur sa fiu singurul care va reprezenta Romania, aceasta participare va fi a zecea prezenta a mea intr-o competitie internationala. Cu siguranta competitia va fi una stransa si nu va fi usor sa fie ales marele castigator, cel care va fi prezent in Marea Finala! Pentru etapa urmatoare voi incepe o perioada de doua luni de antrenamente si de perfectionare a preparatului”, explica Emanuel Mocan.
Chef Emanuel Mocan s-a calificat pentru prima data la San Pellegrino Young Chef in 2015. Ulterior, a castigat competitia Arena Bucatarilor editiile 2017 si 2019.
Avandu-l ca mentor in profesia de bucatar pe Cezar Munteanu, Emanuel Mocan a intrat in competitii culinare de la varsta de 18 ani, trecand prin mai multe bucatarii prestigioase din tara, actualmente fiind bucatar-sef la restaurantul Epoca Bella din Cluj.
SanPellegrinoYoungChef este un proiect desfasurat la nivel mondial, incluzand tarile in care activeaza brandul San Pellegrino, clasificate in 16 regiuni. Romania face parte din regiunea Europa de Sud-Est & Regiunea Mediteraneana, alaturi de Croatia, Grecia, Israel, Polonia, Slovenia si Ungaria.
In 2019, Romania a fost reprezentata in semifinala de catre Roxana Blenche si Diana Draghici, asistate de chefii-mentori Cezar Munteanu si Adrian Hadean. De asemenea, Chef Oana Coanta a facut parte din juriul competitiei.
'Asteptam cu drag toti vizitatorii cu un program bogat, bunatati culinare, muzica populara, targ ...
Organizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, INDAGRA & INDAGRA FOOD ...
Dupa conferinta de presa in care s-au expus planurile echipei, cei 12 macelari au facut o demonst...