Edeka Südwest Fleisch a ales eficiența și precizia TEXTOR

Edeka Südwest Fleisch a ales eficiența și precizia TEXTOR


Cu linii de producție care pot procesa și mai mult decât un singur tip de cârnați, producătorii de alimente câștigă capacitatea de a crea game de produse diversificate si mai gustoase, informeaza EuroMeatNews.com. Cu toate acestea, flexibilitatea unei game largi de produse nu trebuie să fie în detrimentul disponibilității generale a liniei - în special nu din cauza timpilor de configurare care consumă mult timp. Prelucrarea cârnaților de la Edeka Südwest Fleisch demonstrează cum flexibilitatea și productivitatea pot fi combinate perfect.

Rezultatul este convingător – atât ca gust, cât și ca aspect. La producția Edeka Südwest Fleisch, ei se referă la un „complex” atunci când într-o linie trei specialități diferite de cârnați sunt suprapuse de două ori. Caracteristica distinctivă a dispozitivului de feliat care este utilizat este cea care permite felierea tuturor celor trei tipuri de cârnați într-un singur proces, în ciuda diferențelor semnificative de consistență. Edeka a găsit soluția optimă pentru această provocare într-un concept de linie de la Weber Maschinenbau cu TEXTOR Slicer TS700. Există mai multe motive pentru eficiența acestei noi linii. Privind-o de la distanță, combinația optimă și coordonată a diferitelor componente ale liniei este în special cea care asigură performanța ridicată. Ingineria necesară pentru aceasta a fost condusă de departamentul de vânzări de proiecte al Weber Maschinenbau, furnizorul principal de soluții industriale de tăiere. Serviciile furnizate au variat de la proiectarea generală și integrarea modulelor necesare mașinii până la punerea în funcțiune. Acestea au inclus, de asemenea, acceptarea din fabrică în cadrul unui test de acceptare din fabrică la un test de acceptare a șantierului, la fața locului, inclusiv predarea către client.

Deoarece TS700 este optim pentru o gamă largă de aplicații și este ușor de modificat, este potrivit în special pentru companiile alimentare care se confruntă cu cerințe în schimbare rapidă de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare și cu o nevoie tot mai mare de a produce mai multe loturi individuale, mai mici - cu alte cuvinte. 18 aplicații diferite sunt preconfigurate în controlul instalației. Datorită presetărilor excelente din automatizare, o schimbare de produs este finalizată în doar câțiva pași, și cu ajutorul unei liste de verificare a modulului care afișează și confirmă vizual fiecare pas de lucru pentru operator. Timpul de configurare pentru același tip de produs este mai mic de 15 minute. Dacă modificările de format ale mașinii de ambalat sunt mai extinse și implică o înlocuire a lamei, „poate dura o jumătate de oră”, explică Christopher Benz, Operations Manager pentru producția de cârnați la Edeka Südwest Fleisch. Cu cei aproximativ 1.400 de angajați ai săi, fabrica, care a fost finalizată în Rheinstetten în 2011, aprovizionează peste 1.100 de supermarketuri din sud-vestul Germaniei, de la Lacul Constance până în regiunea Saarland. Poti fi interesat si de