EXTERN. Rezumatul celor mai importante stiri ale saptamanii din industria carnii

EXTERN. Rezumatul celor mai importante stiri ale saptamanii din industria carnii


Ca la fiecare sfarsit de saptamana, va prezentam, cu sprijinul colegilor de la EuroMeatNews.com, cele mai importante informatii din industria carnii la nivel international.

China suspenda unele importuri de carne de porc din Canada. Autoritatile de la Beijing sustin ca au gasit un aditiv interzis in nutretul cu care ar fi fost hraniti porcii sacrificati pentru a fi exportati din Canada in China. O investigatie a aratat ca pana la 188 de certificate sanitar-veterinare atasate exporturilor de carne de porc spre China au fost falsificate, conform unui comunicat al Ambasadei chineze la Ottawa.

 

SUA ameninta UE cu tarife suplimentare pe carnati si sunca. Produsele din Uniunea Europeana ar putea fi taxate cu tarife in valoare de 4 miliarde de dolari (3,5 miliarde de euro). Produsele afectate includ carnati, sunca, paste, masline si multe marci de branza europeana, precum reggiano, provolone, edam si gouda.

 

Bulgaria confirma doua cazuri de pesta porcina africana. Agentia pentru Siguranta Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a confirmat doua cazuri de pesta porcina africana la porcii crescuti in gospodariile din satul Zhernov, in apropierea orasului Plevna, in nordul tarii, transmit BTA si Reuters. Toti porcii din Zhernov vor fi sacrificati.

 

Vion se pregateste sa inchida una dintre fabricile sale. Unitatea de prelucrare a carnii din Valkenswaard va fi inchisa in urmatoarele luni, iar operatiunile Vleesindustrie Valkenswaard vor fi redistribuite catre unitatile Vion Scherpenzeel, Vion Emstek si Encebe Vleeswaren

 

Cererea de carne de ovina este in crestere pe piata chineza. Principalii furnizori, Australia si Noua Zeelanda, se confrunta cu un numar scazut de capete, dupa ce in primele patru luni ale anului, China a suplimentat cu 18% importurile din aceste zone, comparative cu anul trecut.

 

Zilnic, site-ul euromeatnews.com va prezinta cele mai noi informatii la nivel mondial din industria carnii si a sectoarelor conexe.Poti fi interesat si de