EXTERN. Retrospectiva stirilor saptamanii din industria carnii

EXTERN. Retrospectiva stirilor saptamanii din industria carnii


Ca la fiecare sfarsit de saptamana, va prezentam, cu sprijinul colegilor de la EuroMeatNews.com, cele mai importante informatii din industria carnii la nivel international.

Pesta porcina africana a facut ravagii in Vietnam. Numarul de porci care au fost sacrificati in incercarea de a opri raspandirea virusului PPA in Vietnam a ajuns acum la 2,5 milioane, potrivit rapoartelor oficiale citate de Reuters. Autoritatile refuza instituirea unei urgente nationale, asa cum le recomanda expertii Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

 

Serbia va exporta carne in China. Ministrul sarb al agriculturii, Branislav Nedimovic, si ministrul adjunct al Administratiei generale a vamilor din China, Zhang Jiwen, au semnat la Belgrad un acord care va permite exportul de carne de porc si produse lactate pe piata chineza.

 

UE permite cresterea importurilor de carne de vita din SUA. Comisia Europeana a anuntat solutionarea unui vechi contencios cu Washingtonul pe tema importurilor de carne de vita, prin incheierea unui acord care permite o cantitate mai mare de carne de vita fara hormoni provenita din SUA sa intre pe piata din UE, o decizie care ar putea contribui la solutionarea tensiunilor comerciale transatlantice, informeaza Reuters si AFP.

 

Cherkizovo se pregateste sa reintre pe piata chineza de carne de porc. In urmatorii 5 ani, Grupul intentioneaza sa construiasca 40 de noi ferme de porci in regiunea Penza. Igor Babaev, fondatorul grupului Cherkizovo, este convins ca, in curand, China va redeschide granitele pentru importul de carne de porc din Rusia, astfel ca vor sa fie pregatiti pentru exportul catre Asia.

 

Tyson Foods a lansat o gama de produse pentru vegetarieni. Raised and Rooted ar urma sa raspunda nevoilor consumatorilor vegetarieni, flexitarieni si chiar celor care iubesc carnea. Din gama vor face parte produse precum nugget-uri obtinute din legume. Vanzarile produselor obtinute din substituenti de carne este de asteptat sa creasca cu 78%, pana la 2,5 miliarde de dolari, intre 2018 si 2023, potrivit Euromonitor. Vanzarile globale ar putea ajunge la 23 de miliarde de dolari in acelasi interval.

 

Vanzarile de alimente din Marea Britanie, in crestere. Se estimeaza ca industria alimentara din aceasta tara va creste cu 24,1 miliarde de lire sterline, pana in 2024, adica un plus de 12,5%, aducand piata la o valoare totala de 217,7 miliarde de lire sterline, potrivit ultimelor previziuni ale institutului de cercetare IGD. Piata va fi impartita intre magazine mari, cele tip discount si magazine online.

 

Zilnic, site-ul euromeatnews.com va prezinta cele mai noi informatii la nivel mondial din industria carnii si a sectoarelor conexe.Poti fi interesat si de