EXTERN. Cine sunt noii lideri ai exportului de carne

EXTERN. Cine sunt noii lideri ai exportului de carne


Industria carnii de pasare din Europa are un nou lider la capitolul exporturi, iar Brazilia este pe punctul de a-si depasi propriul record in ceea ce priveste cantitatea de carne de pasare trimisa peste hotare. Acestea au fost printre cele mai importante subiecte relatate de colegii de la EuroMeatNews.com, cu sprijinul carora am realizat analiza saptamanala cu care v-am obisnuit.

Polonia devine al treilea exportator de carne de pasare din lume. In 15 ani, tara a urcat de pe locul al noualea pe locul al treilea, depasind tari precum Belgia, Germania, Franta si Olanda. In 2004, exporturile de carne de pasare ale Poloniei au totalizat doar 300 de milioane de dolari, ajungand aproape de 2.800 de milioane de dolari, in 2018.

 

Industria carnii de pasare din Brazilia se indreapta catre un nou record istoric. Potrivit Ministerului Agriculturii din Brazilia, exporturile de carne proaspata de pui se vor apropia de 4,1 milioane de tone in acest an, ceea ce reprezinta un nou record istoric pentru sectorul carnii de pasare. Astfel, se va depasi recordul din 2016, cand exporturile au fost de 3,9 milioane de tone.

 

Fermierii irlandezi protesteaza impotriva procesatorilor si a acordului Mercosur. 14 unitati de procesare a carnii de vita au fost luate in vizor de fermierii irlandezi, in timp ce Asociatia Nationala a Fermierilor din Irlanda si membrii comitetului pentru cresterea animalelor au protestat in fata serviciilor europene veterinare si pentru alimentatie. „In 2018, 270.000 de tone de carne de vita care nu respectau standardele de calitate au fost introduse pe piata UE cu o rata medie de 22.500 de tone pe luna, iar acest lucru a continuat in 2019 ”, a declarat Joe Healy, presedintele Asociatiei Nationale a Fermierilor din Irlanda.

 

Grecia interzice importurile de carne de porc din Bulgaria. Grecia a interzis importurile de carne de porc din tara vecina Bulgaria din cauza focarelor de pesta porcina africana, a anuntat ministrul bulgar al Agriculturii, Dessislava Taneva, transmite Reuters. Autoritatile bulgare au detectat pana acum 21 de focare de pesta porcina africana, la porcii crescuti in gospodarii sau in ferme. Peste 50.000 de porci au fost sacrificati luna aceasta, iar pretul carnii de porc a crescut semnificativ.

 

Industria carnii de porc din Canada, finantata de Guvern cu 4,5 mil. de dolari. Guvernul Canadei a decis sa finanteze sectorul carnii de porc cu 4,5 milioane de dolari, bani destinati consolidarii si dezvoltarii pietelor de export. 70% din carnea de porc produsa in tara este exportata pe pietele externe. Aceasta finantare va permite industriei sa aiba o prezenta puternica pe pietele importante de carne de porc si sa promoveze in continuare marca Verified Canada Pork, informeaza Consiliul canadian al carnii de porc.

 

Hans-Joachim Boekstegers pleaca de la conducerea Multivac. „Dupa mai bine de 18 ani in functia de director general al grupului Multivac, Hans-Joachim Boekstegers va preda functia de CEO la 1 ianuarie 2020 colegilor sai, Christian Traumann si Guido Spix, si va pleca din companie. Domnul Traumann si dl Spix vor gestiona afacerea impreuna”, a declarat grupul intr-un comunicat de presa.

 

Zilnic, site-ul EuroMeatNews.com va prezinta cele mai noi informatii la nivel mondial din industria carnii si a sectoarelor conexe.Poti fi interesat si de