EMS Floor estimeaza o cifra de afaceri de peste 11 milioane de euro, in 2020

EMS Floor estimeaza o cifra de afaceri de peste 11 milioane de euro, in 2020


EMS Floor Group, companie de pardoseli pe baza de rasina, estimeaza pentru anul in curs afaceri de 11,4 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de 2019.

Avansul va fi generat de proiectele pe care le executa pe cele cinci piete europene pe care activeaza - Romania, Belgia, Luxemburg, Franta si Ungaria, potrivit reprezentantilor companiei.

 

Pe pietele pe care este prezent, grupul opereaza cu trei divizii specializate in pardoseli, hidroizolatii si reconditionari de pardoseli: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems si EMS Polishing.

 

EMS implementeaza sisteme de pardoseli pentru o varietate larga de spatii din diferite sectoare: industria alimentara, industria automotive, parcari, fabrici de produse farmaceutice, productie, retail, spatii comerciale, cladiri de birouri, clinici medicale, scoli, terenuri de sport, spitale si chiar inchisori. Compania lucreaza cu toate sistemele de aplicare profesionale cunoscute in Europa, ceea ce ii confera flexibilitate si adaptabilitate pentru orice tip de proiect, la orice nivel de complexitate.

 

"Lucrand cot la cot cu aplicatorii, am inteles ca intr-o companie ca a noastra, cel mai important activ il reprezinta oamenii, de aceea preocuparea noastra principala este investitia in dezvoltarea lor profesionala. Avem 140 de angajati care lucreaza simultan in cele cinci tari unde activam. Investim permanent in echipele noastre, asta am facut dintotdeauna, iar gradul de retentie a personalului este de 97%. Anual, 50% din totalul investitiilor companiei reprezinta pregatirea si perfectionarea personalului", a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

 

Trei sferturi din echipa EMS Floor Group reprezinta personal de executie (80 de aplicatori - n.n.), provenind din judetele Cluj si Alba, dar si din alte zone ale Romaniei.

 

Fondata in 2010 de fratii Claudiu si Marius Baciu, EMS Floor Group, o companie antreprenoriala cu capital integral romanesc, isi propune, de asemenea, ca pana in 2025 sa devina "cel mai dorit angajator" din industria de profil in Uniunea Europeana si sa depaseasca pragul de 20 de milioane de euro cifra de afaceri.

 

Primul si cel mai mare proiect derulat de EMS Floor Group in Romania a fost, de altfel, parcarea subterana de la Piata Universitatii din Bucuresti, proiect realizat in 2012, iar primul proiect international realizat a fost pentru un gigant farma in Ungaria.

 

In prezent, divizia EMS Hydro Systems este implicata, in Romania, intr-unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura rutiera - autostrada A10 - care interconecteaza autostrazile A1 si A3, legand orasele Sebes, Alba Iulia, Teius, Aiud si Turda. Compania realizeaza hidroizolatia podurilor.

 

In prima jumatate a anului, blocajul generat de pandemie, a reprezentat o adevarata piatra de incercare, cei doi fondatorii fiind nevoiti sa-si regandeasca rapid strategia de business si sa ia in calcul o crestere mai mica a cifrei de afaceri.

 

"Initial, estimarile noastre de crestere erau mai mari, insa, din cauza pandemiei, credem ca anul acesta anumite proiecte vor avansa mai incet, astfel ca estimam o crestere de 22 % a cifrei de afaceri consolidate. Observam in anumite zone o scadere a apetitului, si aici ma refer la malluri sau ansambluri imobiliare. In strainatate, acum se pune accentul pe lucrari publice - parcari scoli, spitale", a explicat Claudiu Baciu.

 

In acelasi context, Marius Baciu, cofondator EMS Floor Group, a adaugat ca "santierele lucrau, in lunile care au trecut din 2020, la capacitate maxima si, din cauza inchiderii tarilor, am fost nevoiti sa gasim solutii de readucere in tara a tuturor echipelor, in timp record". Potrivit acestuia, in perioada de lockdown, compania si-a continuat insa activitatea pe santierele din Romania, unde aveau proiecte in derulare in industria agroalimentara si farmaceutica.



Poti fi interesat si de