Dupa cora si Auchan, ANPC propune inchiderea a patru magazine Mega Image

Dupa cora si Auchan, ANPC propune inchiderea a patru magazine Mega Image


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a propus marti inchiderea pe o perioada de cel mult sase luni a patru magazine Mega Image din Bucuresti, in urma neregulilor grave constatate in cadrul controalelor efectuate la aceste unitati.

Unitatile propuse pentru inchidere temporara sunt cele situate in Piata Domenii, pe Bulevardul Ion Mihalache, in Piata Sudului si unul dintre magazinele de pe Soseaua Colentina.

 

Constatarea neregulilor grave au avut ca efect aplicarea de catre ANPC de amenzi contraventionale in valoare totala de 93.000 lei, oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate in cele 4 magazine si oprirea temporara a prestarii serviciului la raioanele cu vitrina asistata, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate si zonele de brutarie din toate cele 4 unitati, se mentioneaza in comunicatul ANPC.

 

Cele mai frecvente abateri de la legislatia in vigoare constatate de comisarii ANPC au fost: prezenta unor gandaci in zona de comercializare a produselor de patiserie; prezenta capcanelor destinate rozatoarelor; comercializarea de legume, fructe si produse cu modificari organoleptice de aspect, culoare, consistenta, fiind improprii consumului uman; comercializarea unor produse cu data limita de consum depasita; nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro; nerespectarea temperaturii indicate de producatori, pentru o serie de produse alimentare; tavile pentru coacerea painii prezentau resturi si cuptorul nu era igienizat corespunzator, de asemenea rotisorul si vitrina calda nu erau igienizate; la unul dintre raioanele de panificatie (cu servire individuala de catre clienti - zona de produse neambalate), s-a constatat prezenta prafului si a panzelor de paianjen la partea superioara a vitrinelor de prezentare, iar sertarele unde sunt expuse produsele prezentau un strat grosier de resturi alimentare; tevile prin care circula lichidul de racire prezenta oxidare vizibila si depuneri de gheata; existenta unor ventilatoare ale agregatelor frigorifice, precum si agregate frigorifice neigienizate; existenta la vanzare, la vitrina asistata, a unor produse fara a avea etichete cu data deschiderii pentru a se putea stabili conformitatea acestora.

 

De asemenea, comisarii ANPC au constatat la vitrinele asistate continand mezeluri/branzeturi/carne refrigerata vrac, carne afumata vrac, rafturile de expunere a produselor de panificatie si spatiul de depozitare al produselor de cofetarie: prezenta ruginei, vopsea exfoliata, insecte moarte si inghetate, zone oxidate, acumulare de apa provenita din nefunctionarea corespunzatoare a agregatelor frigorifice, lichid provenit de la produse din carne ambalata, prezenta prafului si a altor impuritati, in strat gros, pe rafturi si ventilatoare, prezenta de resturi alimentare.

 

Controalele de marti au fost efectuate de Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor din Municipiul Bucuresti (CPCMB), sub coordonarea vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Mihai Culeafa. La final, presedintele ANPC, Claudiu Dolot, a subliniat ca vor continua controalele in marile magazine alimentare din Bucuresti.

 

"Constat cu tristete ca intalnim inca astfel de situatii cum sunt cele prezentate in ultimele zile, desi am alocat mult timp consilierii si preventiei operatorilor economici. De aceea, manifestam toleranta zero fata de abaterile de la lege si verificam permanent daca normele sunt respectate. Asa cum i-am obisnuit pe cetateni, ANPC isi face datoria pentru a apara sanatatea si drepturile consumatorilor. Controalele vor continua pe aceasta tema", a declarat presedintele ANPC.

 

In ultima saptamana, inspectorii de la ANPC au descoperit mai multe nereguli la unele magazine cora si Auchan din Capitala, propunand si in cazul acestora inchiderea temporara a activitatii la raioanele afectate.Poti fi interesat si de