Dezinfectia cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C in industria carnii

Dezinfectia cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C in industria carnii


Pe o piata din ce in ce mai reglementata din punct de vedere al sigurantei alimentare, industria de procesare a carnii trebuie sa indeplineasca standarde din ce in ce mai stricte de igiena si calitate.

Contactul carnii si al produselor din carne cu suprafete, echipamente sau aer contaminat duce la alterarea produselor alimentare si la scurtarea termenului de valabilitate. Presiunea pusa pe producatori si procesatori creste si mai mult pe masura ce consumatorii solicita produse alimentare cu mai putini aditivi si conservanti.

 

O metoda ecologica de dezinfectie care castiga din ce in ce mai mult teren in industria carnii este dezinfectia bazata pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C. Aceasta distruge microorganismele cunoscute a cauza alterarea alimentelor (inclusiv bacteriile, drojdiile, mucegaiurile si sporii acestora). Tehnologia luminii ultraviolete UV-C este o tehnologie 100% ecologica, ce asigura niveluri ridicate de dezinfectie in timp ce reduce dependenta de substante chimice.

 

Dezinfectia bazata pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C are numeroase avantaje fata de metodele alternative. Lumina ultravioleta UV-C nu emite caldura, nu produce reziduuri sau toxine, nu modifica gustul, mirosul sau pH-ul si nu provoaca oxidarea carnii si produselor din carne.

 

Cu o expertiza de peste 30 de ani in domeniu, BIOCOMP este singura companie din Romania care ofera dispozitive profesionale de dezinfectie cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C, special adaptate pentru industria alimentara, pentru extinderea perioadei de proaspat cu pana la 100%.

 

Dispozitivele de dezinfectie cu tehnologia luminii ultraviolete UV-C BIOCOMP sunt personalizate pe echipamente, spatii de lucru si suprafetele de contact, avand numeroase aplicatii: dezinfectia permanenta a aerului in prezenta personalului, in zonele de procesare, ambalare si depozitare, dezinfectia foliei termoformabile, dezinfectia suprafetei benzilor transportoare si a altor suprafete si echipamente utilizate in zonele de pregatire, procesare si depozitare, dezinfectia suprafetelor produselor din carne, dezinfectia incaltamintei, dezinfectia obiectelor, dezinfectia interiorului mijloacelor de transport carne si produse din carne, dezinfectia vitrinelor frigorifice.

 

Dispozitivele UV-C BIOCOMP sunt usor de instalat si implica costuri de montare si mentenanta reduse. Singurele cerinte in materie de intretinere sunt stergerea regulata de praf si inlocuirea tuburilor biocide dupa aproximativ 9.000 de ore de functionare. Acestea sunt operatiuni simple, ce dureaza cateva minute si pot fi efectuate de personalul propriu.

 

Respectarea standardelor de igiena din ce in ce mai riguroase din industria carnii este o adevarata provocare. Pentru producatorii si procesatorii care cauta tehnologii ce sa permita o amortizare rapida a investitiilor si sa aduca imbunatatiri vizibile in calitatea produselor, tehnologia luminii ultraviolete UV-C este o optiune viabila, cu numeroase aplicatii. BIOCOMP ofera o gama completa de dispozitive de dezinfectie profesionale bazate pe tehnologia luminii ultraviolete UV-C, atat pentru dezinfectia aerului, a suprafetelor de contact cat si a produselor alimentare, asigurand Biosecuritatea Ecologica Integrata in companiile producatoare si procesatoare din industria carnii.



Poti fi interesat si de