Demonstratie de preparare traditionala a porcului la CARNEXPO Grill 2021

Demonstratie de preparare traditionala a porcului la CARNEXPO Grill 2021


Organizatorii Festivalului D`ale Porcului promit un spectacol gastronomic inedit la CARNEXPO Grill 2021, cu accent pe promovarea traditiilor populare privind metodele traditionale de preparare a carnii de porc.

Astfel, vineri, 11 iunie, participantii la eveniment vor asista la o demonstratie de parjolire traditionala a porcului – degustare sorici (cu paie de secara, suflanta manuala cu jaratic, fier inrosit).

 

Echipa Festivalului D`ale Porcului va avea la dispozitie doi porci de peste 100 de kilograme fiecare, din care va pregati o serie de preparate traditionale. Asadar, meniul va fi alcatuit din Carnati, Caltabosi si Sangerete, Jumari, Toros (mancare cu varza acra), Gulas (mancare cu cartofi), Carne „noua” la gratar, Carne „noua” prajita in untura. Acestea vor fi apoi oferite spre degustare tuturor participantilor. De asemenea, pe tot parcursul zilei de vineri, va fi organizata o degustare cu palinca de Bihor.

 

Despre CARNEXPO Grill

Este un eveniment unic in Romania pentru promovarea produselor locale care marcheaza deschiderea sezonului de grill si lansarea produselor de tip BBQ, care doreste sa elimine barierele formale din jurul conferintelor standard si sa reuneasca specialistii din industria agroalimentara, HoReCa si retail intr-o locatie distinsa. Aici, parteneriatele se pot lega foarte usor la o masa cu cele mai gustoase produse de grill sau la un pahar de vin de la crame selecte.

 

Va fi o editie de exceptie, cu multe suprize pentru participanti, prin prisma parteneriatelor incheiate de CARNEXPO Grill cu Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), Asociatia Bucatarilor Italieni, Institutul Culinar Disciples Escoffier, Asociatia Prelucratorilor de Carne din Republica Moldova, organizatorii Festivalului D`ale Porcului ( care vor face demonstratii live de preparare a carnii de porc) si nu in ultimul rand vor fi prezenti invitati speciali din Belgia, Spania, Germania etc. CARNEXPO Grill se bucura si de sprijinul asociatiilor din industria carnii: Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP), Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS).

 

Personalitati marcante din sectorul agroalimentar, specialisti si furnizori vor participa la CARNEXPO Grill in calitate de speakeri si vor pune la dispozitia participantilor experienta si know-how-ul lor pentru a dezvolta piata autohtona. Furnizorii de tehnologie au un loc aparte in aceasta noua editie, acestia avand posibilitatea sa-si expuna echipamentele si sa realizeze demonstratii in cadrul conceptului TECH DAY - o zi dedicata tehnologiei.

 

CARNEXPO Grill are loc in perioada 10-11 iunie 2021, la Theodora Golf Club din Alba Iulia.

 

Rezerva-ti locul la eveniment: office@carnexpogrill.ro

Ana Maria Mihai - 0734 333 588 /  anamaria.mihai@industriacarnii.ro

Flavius Marin - 0734 333 589 / flavius.marin@industriacarnii.ro



Poti fi interesat si de