Delicatese din zona Clujului, de vanzare in curtea MADR
Vineri, 06 Martie 2020
Vineri, 06 Martie 2020
Targul a fost deschis de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a vizitat standurile si a stat de vorba cu producatorii. Ministrul a promis ca luna de luna curtea MADR va gazdui astfel de evenimente de promovare a produselor locale.
"In noiembrie, cand am deschis ciclul acesta de promovare a produselor traditionale romanesti, am spus atunci ca alaturi de ceea ce face ministerul si este datoria ministerului ca pe langa alte lucruri pe care le face, sa promoveze produsele agroalimentare romanesti, produsele traditionale, este necesar ca si autoritatile publice locale sau judetene sa faca eforturi in acelasi sens. In sensul in care sa-si promoveze obiceiurile locale, brandurile locale, produsele si retetele traditionale locale. Ceea ce fac cei de la Cluj, ceea ce fac multe alte Consilii judetene sau asociatii regionale, asta trebuie facut. (…) Urmeaza ca in viitoarele luni si alte regiuni, si alte consilii judetene, si alte branduri regionale sa fie prezente in curtea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", a mentionat ministrul Adrian Oros.
Pana duminica seara, puteti cumpara o multime de produse realizate de producatori locali. "Sunt foarte multe bunatati, sunt produse traditionale din carne, produse lactate, fie ca vorbim despre cas sau de cas afumat, de telemea, de branza de burduf, vorbim de gemuri, de siropuri, zacusca, prajituri si siropuri de casa, turta dulce, produse din lavanda, uleiuri presate la rece, costume populare, bijuterii lucrate de mana, produse din piele. Sunt foarte multe produse pregatite special pentru saptamana dedicate doamnelor 1-8 martie, pentru ca domnii sa poata veni sa achizitioneze produse pentru doamnele lor cadou de 8 martie", ne-a declarat Ramona Moldovan, directorul Asociatiei Produs de Cluj.
Danut Beg, administratorul Ciupercaria Scaius, este unul dintre expozantii prezenti la targ. El le propune vizitatorilor felurite tipuri de zacusca, de la clasica zacusca de vinete, la zacusca din fasole , cea din dovlecel si cea de peste. Producatorul spune ca este o traditie deja in familia sa realizarea acestui tip de retete deosebite.
"Am fost invatati sa traim din ceea ce facem si noi traim in continuare din ceea ce facem, nu beneficiem de un venit care trece luna si vine. Daca nu muncim si nu realizam ceva nu avem din ce trai. Si atunci ne mobilizam, ne responsabilizam, ca sa zic asa, asa am crescut, asa ne-am crescut si copiii, si ne bucuram ca Dumnezeu ne-a inzestrat cu putere de munca, sa putem realiza ceva. In acest sens, ne-am gandit sa le oferim si altor oameni din produsele si priceperea noastra, produse de calitate, pot sa o spun cu toata responsabilitatea ca avem produse de calitate, produse sanatoase, produse deosebite, de nisa, pe care noi le facem si le vedeti aici. Trebuie sa ne deosebim de altii, nu suntem la fel toti, suntem oameni diferiti si atunci trebuie sa venim cu aportul nostru, cu priceperea noastra, cu creativitatea noastra si cu niste retete pe care noi le facem cu succes, cu produse de calitate in primul rand. Cea mai mare multumire este un client multumit. Cand omul apreciaza ceea ce facem si revine si eventual le recomanda si altora. Ne adresam oamenilor care vor sa manance sanatos, ceva de calitate, si acel public este al nostru. Avem clienti si la anumite magazine in tara si la evenimente de top. Mergem cu produse de Cluj in toata tara, la foarte multe evenimente si nu numai", spune Danut Beg, care face parte si din Federatia Nationala a Produselor Traditionale.
Clujul are, in prezent, 19 produse traditionale atestate si 30 de produse care au primit denumirea de Indicatie Montana.
'Asteptam cu drag toti vizitatorii cu un program bogat, bunatati culinare, muzica populara, targ ...
Organizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, INDAGRA & INDAGRA FOOD ...
Dupa conferinta de presa in care s-au expus planurile echipei, cei 12 macelari au facut o demonst...