Dana Tanase, directorul executiv ARC, a fost aleasa vicepresedinte CLITRAVI
Vineri, 12 Aprilie 2019
Vineri, 12 Aprilie 2019
Potrivit unui comunicat al Asociatiei Romane a Carnii, component conducerii CLITRAVI, in urma Adunarii Generale de ieri, este urmatoarea:
Presedinte:
Giorgia Vitali, coproprietar al companiei italiene Salumificio Vitali S.p.A.,
Vicepresedinti:
Doamna dr. Dana Tanase – Director executiv Asociatia Romana a Carnii
Domnul Bernard Vallat - Presedinte Federatia franceza a procesatorilor de carne, macelarilor si cateringului (FICT), fost Director general Organizatia mondiala pentru sanatate animala (OIE)
Domnul Frans Egberts – vicepresedinte FoodDrinkEurope si director general la Henri van de Bilt BV
CLITRAVI reprezinta 28 de asociatii de prelucrare a carnii, dintre care 25 se afla in state membre UE, iar celelalte 3 au statut de observator.
Giorgia Vitali, nascuta in 1979, a fost presedinte al consortiului "Prosciutto di Modena DOP" si vicepresedinte al CLITRAVI. Este membra a consiliului de administratie al ASSICA si reprezinta a treia generatie a unei afaceri de familie cu o puternica relatie pe teritoriul sau.
Istoria companiei Salumificio Vitali S.p.A incepe dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand familia Vitali a deschis un mic magazin intr-un mic sat in muntii din jurul orasului Bologna. Dupa un timp, magazinul tip macelarie a crescut, ajungand companie producatoare de carne si abatorizare, utilizandu-se atat traditia, cat si tehnologia, detine acum fabrici moderne , concurentiale, gata sa se confrunte si sa castige pietele globale.
"Multumesc colegilor mei din CLITRAVI pentru increderea acordata si ASSICA pentru sprijinul constant oferit pe parcursul acestor ani. As dori ca alegerea mea sa fie punctul de plecare al unui proiect de viitor, pe care ma angajez sa-l realizez cu ajutorul tuturor celor interesati. Scopul este de a pune CLITRAVI acolo unde merita, in mod corect, continuand sa fie un partener transparent, credibil si profesional la toate nivelurile institutionale ale UE. CLITRAVI trebuie sa participe activ la stabilirea viitoarelor politici europene pentru industria noastra, ceea ce este inutil sa spunem, ca nu se pot face fara o piata unica solida, o conditie esentiala pentru a face fata provocarilor viitoare. Trebuie sa imbunatatim piata interna prin punerea in aplicare a legislatiei existente si sa armonizam intr-un mod mai bun cadrul legislativ, astfel incat sa putem face fata tendintelor nationaliste care ar putea duce la distorsiuni periculoase ale concurentei, reducand in mod dramatic competitivitatea firmelor noastre. In fata acestor initiative nationaliste, sectorul agroalimentar si intreaga Europa se afla acum la o rascruce de drum: fie continuam cu hotarare, fie ne intoarcem in mediocritate ", a explicat doamna Vitali imediat dupa ce a fost aleasa.
“Ma angajez sa lucrez pentru CLITRAVI pentru a putea gasi raspunsuri comune la probleme comune. Primul este de a elabora o politica industriala ambitioasa pentru Europa pe termen lung, recunoscand sectorul alimentar pentru ceea ce este: primul sector de productie din Europa. In acelasi timp, nu trebuie sa uitam necesitatea dezvoltarii unui cadru comercial pozitiv, global, prin intermediul acordurilor comerciale internationale dintre UE si tarile terte, care sa ofere intreprinderilor noastre mai multe oportunitati de a-si exporta produsele pe piete in care cererea de "Made in Europe " creste zilnic", a mai afirmat dna Giorgia Vitali.
'Asteptam cu drag toti vizitatorii cu un program bogat, bunatati culinare, muzica populara, targ ...
Organizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, INDAGRA & INDAGRA FOOD ...
Dupa conferinta de presa in care s-au expus planurile echipei, cei 12 macelari au facut o demonst...