Crestere usoara a cifrei de afaceri din comertul en-gros, in primele 11 luni din 2023

Crestere usoara a cifrei de afaceri din comertul en-gros, in primele 11 luni din 2023


Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in primele 11 luni din 2023, in termeni nominali, fata de perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2022, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,8%, respectiv cu 2,4%, a anuntat, Institutul National de Statistica.

Evolutia din primele 11 luni ale anului trecut, pe serie bruta, s-a datorat cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+12,3%), al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+10,6%), al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+9,9%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (+7,8%) si comertului cu ridicata nespecializat (+4,4%).

 

Comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului a ramas la acelasi nivel. Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata specializat al altor produse (-9,1%) si comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-5,6%).

 

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2023, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 noiembrie 2022, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,4%.

 

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedenta, a scazut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 4,1% ca urmare a scaderii cifrei de afaceri din comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-20%), al altor produse (-7,7%), comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-2,7%) si din activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-2,5%). Cresteri au inregistrat: comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+3,1%), comertul cu ridicata nespecializat (+1,1%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+0,7%) si comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+0,6%).

 

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,2%.

 

De asemenea, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a scazut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,4% ca urmare a scaderii cifrei de afaceri din comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-12,9%), comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-10,4%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (-10,0%) si din activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-4,1%). Cresteri au inregistrat: comertul cu ridicata nespecializat (+10,1%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+7,4%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+6,7%) si comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+4,8%).

 

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2023, comparativ cu luna noiembrie 2022, a scazut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,2%.Poti fi interesat si de