Creste presiunea asupra sectorului carnii din Germania dupa noul focar de coronavirus

Creste presiunea asupra sectorului carnii din Germania dupa noul focar de coronavirus


Guvernul german analizeaza posibilitatea de tragere la raspundere juridica in cazul abatorului din districtul Guetersloh unde peste 1.300 de lucratori au fost depistati pozitivi la noul coronavirus, a declarat ministrul federal al muncii, Hubertus Heil, la postul public ARD, transmite dpa.

 “Cred ca trebuie sa analizam optiunile pentru tragerea la raspundere in baza codului civil in domeniu”, a afirmat Hubertus Heil, mentionand costurile implicate de gestionarea masurilor sanitare si asupra economiei mai generale.

 

El a mai spus ca se asteapta ca Tönnies, compania implicata, sa “faca totul” pentru a limita pagubele.

 

Tönnies a afirmat in weekend ca ia in calcul sa preia toate costurile de testare la COVID-19 in Guetersloh, landul Renania de Nord - Westfalia, unde este situat abatorul in cauza.

 

La randul sau, purtatorul de cuvant al guvernului federal, Steffen Seibert, a declarat ca legea va fi modificata de la inceputul lui 2021 pentru a asigura imbunatatirea conditiilor de lucru.

 

Landurile si serviciile vamale au primit deja instructiuni sa impuna controale mai stricte, a spus el la Berlin.

 

Potrivit ministrului agriculturii, Julia Kloeckner, focarul epidemic de la abatorul Toennies, in care lucreaza multi muncitori est-europeni, nu este un caz izolat. “Sistemul nu poate continua in felul acesta”, a declarat ea pentru cotidianul Passaue Neue Presse.

 

Julia Kloeckner a exprimat indoieli ca productia si livrarea pe sistemul “exact la timp” este abordarea corecta in domeniul ambalarii carnii.

 

In opinia lui Norbert Walter-Borjans, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD), partener in coalitia de guvernare de la Berlin, sectorul carnii a creat un sistem “in care muncitorii sunt tratati ca niste verigi intr-un lant de aprovizionare. Orice trebuie sa fie cat mai ieftin posibil”.

 

Guvernul trebuie sa asigure conditii bune de lucru pentru angajati si un tratament corect pentru animale, a mai spus social-democratul. “Desigur, aceasta va face produsele mai scumpe”, a adaugat el.



Poti fi interesat si de