Consumatorul roman este tot mai interesat de calitate

Consumatorul roman este tot mai interesat de calitate


Conform unui studiu realizat de AgroBiotechRom, consumatorul roman nu este, interesat in primul rand de continutul produselor de plante modificate genetic, ci pune pret mai intai pe prospetimea si calitatea produsului.

Clientii supermarketurilor au devenit mai atenti la produsele fara gluten si fara lactoza, studiul remarcand si mentinerea tendintei gatitului acasa.

 

Plantele modificate genetic au in spate foarte multa cercetare din partea specialistilor din domeniu, sunt pe piata mondiala de aproape 25 de ani si sunt studiate de mai bine de 40. Acestea nu au beneficiat de cea mai „fericita definitie”, insa in realitate nu reprezinta un pericol, a explicat Mihaela Vasile, presedinta organizatiei AgroBiotechRom.

 

„Dorim sa dezvoltam o informare cat mai corecta catre consumatori” a adaugat aceasta, discutand despre „Fake News Food” in cadrul evenimentului „Meet the Food” care a avut loc vineri in Bucuresti.

 

AgroBiotechRom este o asociatie profesionala a producatorilor si utilizatorilor de biotehnologii agricole din Romania.



Poti fi interesat si de