Comisia Europeana propune limite la capturile de calcan si sprot in Marea Neagra

Comisia Europeana propune limite la capturile de calcan si sprot in Marea Neagra


Comisia Europeana a adoptat propunerea privind posibilitatile de pescuit pentru 2025 in Marea Mediterana si in Marea Neagra, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

In ceea ce priveste Marea Neagra, propunerea Comisiei include limite ale capturilor si cote pentru sprot si pentru calcan.

 

In Marea Mediterana, Comisia propune implementarea in continuare a planului multianual pentru corifena comuna, astfel cum a fost convenit in cadrul CGPM in 2023, si extinderea reducerilor treptate ale capturilor de pagel argintiu si de creveti de adancime.

 

In Marea Adriatica, propunerea include implementarea planurilor multianuale ale CGPM pentru stocurile demersale si pentru stocurile de pesti pelagici.

 

Potrivit Comisiei Europene, aceasta propunere promoveaza gestionarea durabila a stocurilor de peste din Marea Mediterana si din Marea Neagra si respecta angajamentele politice asumate in declaratia MedFish4Ever si in Declaratia de la Sofia.

 

Celelalte posibilitati de pescuit vor fi propuse dupa ce apar rezultatele sesiunii anuale a Comisiei Generale pentru Pescuit in Marea Mediterana (CGPM) si dupa publicarea noilor avize stiintifice de catre Comitetul stiintific, tehnic si economic pentru pescuit (CSTEP), preconizate pentru jumatatea lunii noiembrie.

 

Pe baza acestei propuneri si a altor propuneri viitoare ale Comisiei, Consiliul va stabili, pe 9 si pe 10 decembrie, alocarea posibilitatilor de pescuit. Regulamentul ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2025.



Poti fi interesat si de