Codificare si marcare in industria carnii


Daca cea mai mare grija in industria carnii se acorda pentru a se asigura ca produsele din carne destinate consumului uman sunt prelucrate in medii igienice, legea impune ca ambalajele de carne sa fie codificate in scopuri de siguranta alimentara (termenul de valabilitate, ingrediente, logo-uri) sau alte marcaje, coduri de bare etc. care au scop trasabilitatea produselor.

Producatorii si cei care ambaleaza produse din carne trebuie sa se asigure ca marcajele pe care le livreaza pentru produsele din carne le pot oferi clientilor si celor aflati de-a lungul lantului de aprovizionare toate informatiile de care au nevoie pentru a urmari in mod eficient de unde provin acestea. Necesitatea de a urmari produsele din carne pe tot parcursul lantului de aprovizionare este cruciala pentru sanatatea industriei in ansamblu.

 

Procesatorii de carne au diferite moduri prin care pot oferi siguranta si trasabilitate prin codificare. Fie ca ne referim la tiparirea si aplicarea de etichete cu coduri de bare pe ambalaje primare, cutii sau paleti sau marcarea direct pe ambalajele primare si pe paleti, ambalatorii trebuie sa aiba incredere ca imprimantele lor de codificare si marcare pot furniza informatiile potrivite despre produsele din magazine, pe toata durata termenului de valabilitate – indiferent de substrat.

 

Partenerul Imark Sistem pentru solutii de codificare si trasabilitate, lider mondial in domeniu, Markem-Imaje ofera codarea fiabila de care aveti nevoie pentru toate aspectele industriei carnii si a celei alimentare. Indiferent daca imprimati termenul de valabilitate, ingrediente, logo-uri sau coduri de bare, imprimantele Markem-Imaje vor produce coduri de cea mai inalta calitate, chiar si in mediile dumneavoastra solicitante. Avand la baza tehnologii ca inkjet (CIJ, TIJ) sau transfer termic (TTO), laser, Print&Apply etc. in functie de aplicatie si substrat, plus software intuitiv, imprimantele Markem-Imaje minimizeaza erorile operatorului, crescand in acelasi timp durabilitatea codurilor si reducand costul total de proprietate (TCO).

 

Eroarea umana – de exemplu, selectarea unui mesaj gresit pentru a fi tiparit sau introducerea incorecta a unui cod – poate cauza, de asemenea, intarzieri de productie si retururi ale produsului. Cu toate acestea, tehnologia de codificare poate ajuta la atenuarea acestui lucru prin software-ul intuitiv. Acest lucru inseamna ca ambalatorii au mai putine griji, cum ar fi timpii de nefunctionare costisitori intr-o industrie care nu isi permite astfel de erori.

 

imark 2_3

 

Cerintele de trasabilitate sunt partial concepute pentru a ajuta consumatorii sa aiba mai multa incredere in siguranta alimentelor lor si pentru a imbunatati responsabilitatea producatorilor.

 

Trasabilitate nu este doar o informatie utila pentru consumatori, care le pot achizitiona in siguranta si pot depista rapid originea alimentelor lor, dar asigura si faptul ca orice returnare a produselor se limiteaza la articolele specifice afectate - minimizand perturbarea intregii afaceri de procesare a carnii. Identificarea produselor afectate incluse intr-un anumit lot intr-o anumita perioada de timp elimina necesitatea producatorilor de a-si aminti totul, ceea ce duce la un proces de retur mai precis si mai controlat in cazul aparitiei anumitor probleme si la economii semnificative de costuri.

 

Pentru orice alte detalii va rugam va rugam sa ne contactati la office@imarke.ro.

 

Imark Sistem este prezent in cadrul expozitiei Carnexpo in standul 9, pavilion A dar si in parcarea exterioara, cu expozitia mobila Wipotec Show Truck, in cadrul parcursului ei in Europa, un camion modern in care puteti testa live solutii inovatoare de inspectie a calitatii.

Pentru detalii si programari va rugam folositi urmatorul link.



Poti fi interesat si de