Clientii Lidl au donat peste 11 tone de alimente, in decembrie

Clientii Lidl au donat peste 11 tone de alimente, in decembrie


Retailerul Lidl a desfasurat, in perioada 7 - 20 decembrie 2020, pentru al doilea an consecutiv, campania de colectare de alimente in sprijinul persoanelor aflate in dificultate, in colaborare cu reteaua Bancilor pentru Alimente, iar cu ajutorul clientilor s-au strans peste 11 tone de alimente.

Potrivit unui comunicat al retailerului, cele peste 11 tone de alimente au fost distribuite prin intermediul celor 7 Banci catre aproximativ 5.000 de beneficiari finali din Bucuresti, si din judetele Arad, Bacau, Brasov, Bihor, Cluj, Constanta, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt si Timis.

 

Cea mai mare cantitate de produse - peste 3 tone - a fost stransa in magazinele Lidl din Bucuresti si imprejurimi, iar alte locatii unde au fost colectate cantitati importante sunt Timisoara, Cluj si Oradea, unde impreuna, clientii Lidl au donat aproximativ 6 tone de produse.

 

Produsele cel mai frecvent donate au fost alimentele de baza, precum faina, ulei, paste, zahar, orez, malai si conserve. Totodata, clientii Lidl au sprijinit persoanele din comunitati vulnerabile si cu jucarii de plus, incaltaminte, imbracaminte, produse de igiena si mancare pentru bebelusi.

  

"Produsele au fost distribuite in perioada sarbatorilor de iarna catre peste 5000 de beneficiari de la cele peste 100 de ONG-uri partenere a retelei de Banci pentru Alimente, care s-au asigurat ca bunurile sa ajunga la cei care aveau nevoie de ele. Printre acestia se numara persoane din medii defavorizate, precum orfani, batrani, copii, persoane cu dizabilitati si adulti aflati in prag de saracie", spun reprezentantii Lidl.

 

Lidl este partener al retelei de Banci pentru Alimente din Romania inca de la fondarea primei astfel de organizatii, in Bucuresti, in 2016. Din martie 2020 si pana la finalul anului trecut, Lidl a donat peste 85 de tone de alimente si a investit peste 2.400.000 lei in dezvoltarea retelei.

 

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezenta in 32 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 11.200 de magazine si peste 200 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.Poti fi interesat si de