Chinezii se orienteaza catre carnea de vita, de miel si de pasare

Chinezii se orienteaza catre carnea de vita, de miel si de pasare


Cantitatile de carne de porc disponibile pe piata din China scad pe zi ce trece din cauza focarelor de pesta porcina africana. In aceste conditii, chinezii incep sa consume tot mai mult alte tipuri de carne, cum ar fi cea de pasare, de vita sau de miel.

Asta reiese din subiectele abordate saptamana aceasta de colegii de la EuroMeatNews.com.

 

China cauta sa importe carne de vita si de miel din Europa. La mijlocul lunii septembrie, oficialii chinezi au vizitat Marea Britanie si Danemarca pentru a inspecta fermele de bovine si ovine si unitatile de procesare, deoarece China incearca sa diversifice importurile de carne de vita si miel incepand de anul viitor.

 

Criza carnii din China ar putea aduce profituri uriase producatorilor de pasare din Ucraina. Oficialii guvernamentali ucraineni negociaza cu omologii lor chinezi in legatura cu debutul exporturilor de carne de pasare spre China, a dezvaluit adjunctul ministrului ucrainean al Economiei, Taras Kachka, care s-a declarat optimist ca se va ajunge la un acord pana la finalul anului, transmite Bloomberg.

 

Cererea de carne rosie procesata creste datorita segmentului conevenience. Piata globala de carne rosie procesata este asteptata sa ajunga la 668 de miliarde de dolari pana in 2023, cu o crestere anuala de 9%, potrivit unui nou raport al Technavio Research. Cresterea cererii de produse convenience este un factor cheie care determina aceste valori. In 2018, regiunea Asia-Pacific a fost piata principala a carnii rosii procesate si a reprezentat 34% din cota totala de piata.

 

Thailanda creste exporturile de carne de porc, dar pesta porcina este din ce in ce mai aproape. Thailanda isi pastreaza inca statutul de tara libera de pesta porcina africana, dar riscul ca boala sa intre in tara este mare. Autoritatile thailandeze au restrictionat deja trasnporturile de porci in 18 din 77 de provincii, in timp ce pesta porcina a fost confirmata in statul Shan al Myanmarului, care se invecineaza cu provincia nordica a Thailandei, Chiang Rai.

 

Zilnic, site-ul EuroMeatNews.com va prezinta cele mai noi informatii la nivel mondial din industria carnii si a sectoarelor conexe.Poti fi interesat si de